ЕЦ Дарби - отново с Платинен статут за IELTS
За десети пореден път Езиков център Дарби бе отличен с най-високия статут по IELTS Партньорската програма на Британски съвет и е единствен носител на престижната награда в България за 2023 г.
На специална церемония, организирана от Британски съвет България, бяха оповестени годишните отличия по партньорските програми Advantage и IELTS. Наградите бяха връчени лично от д-р Роб Гибсън, посланик на Великобритания.
Събитието се състоя на 5 октомври 2023 г. в резиденцията на Британско посолство в София. Езиков център Дарби получи Платинен статут по IELTS Партньорска програма. Той е единственият езиков център в страната, който е 10-кратен носител на това отличие.
Езиков център Дарби и Британски съвет си партнират по IELTS програмата от самото й създаване преди около 15 години. Центърът е първият в страната, който започва да подгототвя кандидати за този изпитен формат.
От тогава до сега над 1 500 курсисти на Дарби са положили изпит в Британски съвет. Средният успех на подготвените при нас кандидати е между 7.0 и 7.5 за всички тези години, като максималните оценки - 9.0 на някои от компонентите не са изключение.