The Royal School е частно пансионатно училище под патронажа на английската кралица. Обучението в него се субсидира от английската държава. Ценностната система в училището е градена близо два века и някои от основните принципи датират още от времето, когато училището всъщност е било сиропиталище. Уважението и индивидуалният подход към всяко едно дете спрямо неговите собствени нужди и уникалната му личност са и двигателна сила при преподаването. Именно за това учениците са с едни от най-добрите резултати на изпитите от GCSE и A-Level. 

Академичната подготовка е основата, върху която се градят останалите човешки качества, развиват се способности и таланти. Освен задължителните предмети в учебната програма, учениците има възможност да избират между широк спектър от извънкласни активности. Учениците се учат как да бъдат лидери в живота. Тази възможност се проявява в много направления за децата от последните две години . Те могат да бъдат ангажирани да са личен ментор на новопостъпило дете , да са доброволци в къщната работа в пансиона или дори „Капитани” в съответната къща, в която са настанени. Извънкласните дейности включват дейности като фотография, градинарство, балет, занимания по електроника и други.

Спортът е основна част от ежедневните занимания на децата. Предлагат се различни групови и индивидуални спортни занимания като ръгби, крикет, бадминтон, гимнастика, плуване, гмуркане, стрелба, тенис, фехтовка, футбол, баскетбол и други. Гордост за училището е отличният отбор по плуване. Пансионът е неразделна част от училището. Училището разполага с четири къщи за настаняване, в които учениците се настаняват според възраст и пол. По-големите разполагат със самостоятелни стаи. Сградите са разположени в непосредствена близост до спортните игрища.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, френски език, немски език, химия, биология, история, география, физика, математика, бизнес и икономика, изкуство и дизайни, сценични изкуства, психология, компютърни науки, религия и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.