ДАРБИ Новини - Важно за университетите в чужбина

znakОбучение в Белгия на английски език

znakКандидатстудентската кампания „Франция 2014” навлиза в активна фаза

znakУдължени срокове за кандидатстване в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия

znakFontys International Business School - един от водещите бизнес университети на Холандия, с новости в навечерието на 2014 година

znakСтудентските заеми за българи и румънци в Англия - отново в центъра на вниманието!

znakКонсултантска къща „Дарби” и Fontys International Business School-Venlo, Холандия обявяват съвместно състезание за ученици от 11 и 12 клас

znakКандидатстване в Германия 2014/2015

znakAvans University of Applied Sciences, Холандия, отново води класацията за най-добрия университет по приложни науки в страната

znak

BHMS с нов кампус – „Säntipark”

znak

Как да се подготвим за кандидатстване в университет във Франция и Белгия за прием 2014г.?

znakLondon School of Business and Finance - носител на Кралската награда за предприемачество за 2013г. обявява нови партньорски  програми за всички бъдещи бакалаври и магистри

znak

Университети в Холандия - кандидатстудентска кампания 2014-2015г.

 

Обучение в Белгия на английски език

Белгия уверено се нарежда сред страните, които предлагат университетско обучение на английски език, макар и в много ограничен кръг програми. Сред най-иновативните специалности, които можете да изучавате на английски език са:  Уеб дизайн, Графичен дизайн, 3D, Програмиране, VFX и Разработване на компютърни игри.

Изискванията за българските кандидат-студенти са относително либерални: диплома (или академична справка), стандартно европейско ниво за владеене на английски език CEFR В2, доказано чрез международен сертификат – IELTS/TOEFL, Портфолио и Мотивационно писмо. }Периодът за кандидатстване за прием през септември 2014 е до юли тази година, но всички желаещи да подадат документи и препоръчително да се подготвят максимално рано.

За допълнителна информация, проучване и кандидатстване в Белгия, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или тел. 02/988 1092

 

Кандидатстудентската кампания „Франция 2014” навлиза в активна фаза

Франция е желана академична дестинация за много кандидат-студенти, заради голямото разнообразие на образователни възможности и световната репутация на френските университети.

Успешният прием е въпрос на сериозна и навременна подготовка на кандидатстването. Спецификите на приемните процедури във Франция изискват още от сега да се започне работа по подбора на подходящите университети и подготовката на мотивационните писма за кандидатстване.

За помощ в кандидатстването и за допълнителна информация относно нужните документи и процедури, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ:

  •  Консултанста къща ДАРБИ-София – пл.Света Неделя 4, етаж 5, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. (тел:02/9881092)
  •  Консултантска къща ДАРБИ - Варна– ул. „Добри Чинтулов” 14, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.   (тел: 052/632001)
  •  Чрез електронна среща – по скайп или друга онлайн система, за всички, които не могат да присъстват лично.

 

Удължени срокове за кандидатстване в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия

Точно  в 18:00 часа, английско време на 15 януари 2014 изтече срокът за приоритетно кандидатстване в британските университети за прием през септември 2014.
Това обаче не означава, че сте загубили всички шансове да продължите образованието си  през тази година. За кандидат-студентите, които са пропуснали да изпратят документите си остава възможността за късно кандидатстване до 2 юли 2014г.

Много университетите в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия провеждат допълнителен прием за местата, които са останали неразпределени на първо класиране. Тъй като наличните свободни места се изчерпват динамично препоръчително е желаещите да подадат документи да се активизират бързо и предварително да се консултират със специалистите на ДАРБИ за наличните свободни места в различните университети към момента.

Някои специалности в областта на изкуствата и дизайна приемат документи с удължени срокове за приоритетно кандидатстване -  до 24 Март 2014г.

За помощ в кандидатстването и за допълнителна информация относно нужните документи и процедури, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ на телефон 02/988 1092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Fontys International Business School - един от водещите бизнес университети на Холандия, с новости в навечерието на 2014 година

Наскоро град Венло, където е разположен Fontys International Business School, спечели престижната холандска награда за най-добър градски център в Холандия. Това е пример за отличните условия, които градът предлага - център на един от най-динамично развиващите се и проспериращи райони в Холандия. Отражение на тази тенденция са и двете нови бизнес програми на университета на английски език, а именно- International Fresh Business  Management и Logistics Management, с акцент съотвено в агробизнеса и модерните транспортни системи.

Ако искате да разгледате университета на място и да да се запознаете с неговите преподаватели и студенти, може да се запишете за участие в Fontys Open Day, който ще се проведе на 2.02.2014г.
Изглед от града можете да видите тук: http://vimeo.com/7659089

Повече информация можете да получите от консултантите на „Дарби” на тел. 02/988 1092 или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. 


Студентските заеми за българи и румънци в Англия - отново в центъра на вниманието!

„Студентските заеми за българи и румънци замразени” под това гръмко заглавие ”The Telegraph” публикува обширна статия свързана с финансирането на висшето образование в Англия.  Преди обаче всички студенти и кандидат-студенти да изпраднат в паника за бъдещето на заемите, на които всички разчитат е добре да се обърне внимание на няколко важни детайла:
Замразени са само заемите за издръжка на български и румънски студенти, които вече са започнали обучението си в британски колежи и са получили първата вноска от субсидията си, но не са могли да предоставят достатъчни доказателства, че през последните три години са пребивавали законно в Обединеното Кралство и респективно имат право на това финансиране.
Всички граждани на Европейския Съюз, обучаващи се в английските висши училища имат право на финансова помощ за покриване на учебната такса. В същото време, само онези от тях, които са живяли в Англия през последните три години имат право на допълнителна финансова помощ за покриване на издръжката си.
Кандидатстването за заем за учебната такса е масово явление, тъй като рязкото увеличаване на учебните такси в английските университети, на 9000 лири на година, предизвика тази необходимост.  В цитираната статия на The Telegraph обаче този вид заеми само се споменава без да се подлага на коментар, през цялото време се анализира само ситуацията с онзи заем, с който се покриват разходите за издръжка и за който кандидатстват много ограничен кръг студенти, тъй като повечето чуждестранни студенти пристигат във Великобритания непосредствено преди началото на обучението си и нямат право на финансиране на разходите им за живот.
Нормално е когато има рязко нарастване броя на кандидатурите за финансиране, това да провокира проверка, особено когато въпросните съмнителни кандидатури идват от студенти на няколко конкретни частни университетски колежа, записани не за бакалавърски програми, а за характерни за британската образователна система добакалавърски степени – Higher National Diploma и Higher National Certificate. В тази връзка и конкретните 23 колежа са помолени да не приема повече студенти по тези програми, до изясняване на ситуацията. Пълният текст на статията публикувана в The Telegraph можете да прочетете ТУК

Още за кандидатстването в университети в Англия прочетете ТУК 


Консултантска къща „Дарби” и Fontys International Business School-Venlo, Холандия обявяват съвместно състезание за ученици от 11 и 12 клас

Интересувате се от бизнес и икономика?
Искате да проверите знанията си и да получите ценни съвети и оценка от водещи преподаватели-практици?

Включете се в състезанието на Консултантска къща „Дарби” и Fontys International Business School, Холандия!
Fontys International Business School -Venlo е част от най-големия университет по приложни науки в Холандия, предлагащ висококачествено бакалавърско и магистърско обучение на английски, немски и холандски езици. Разположен в град Венло -близо до границата с Германия, това е един от най-силните в икономическо отношение региони в Европа, а бизнес програмите на университета намират място сред най-добрите в своята област в Холандия.
Fontys International Business School-Venlo и Консултантска къща „Дарби” стартират съвместно състезание в помощ на ученици от 11 и 12 клас с интерес към бизнеса и икономиката. Всеки участник в състезанието трябва да разработи един от възможни три бизнес казуси и така да съизмери своите знания с тези на връстници от цялата страна. Най-добрите три проекта, избрани от преподавателите на Fontys, ще бъдат наградени с iPod Shuffle, безплатно настаняване за 1 месец или безплатно участие в Fontys Introduction Week, при записване в  университета.

Заявки за участие се приемат на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 30 ноември 2013г. Всеки записал се ще получи допълнителна информация за състезанието и ще има на разположение повече от месец, за да подготви задачата си.

 

Кандидатстване в Германия 2014/2015


Кандидатстването в Германия има много специфични особености, поради големия избор на държавни висши учебни заведения (около 240) и програми (около 15 000), както и поради автономността на отделните университети.

Германия отдавна е сред най-търсените дестинации за българските студенти, не на последно място поради ниските такси за обучение, които от учебната 2014/2015 година ще отпаднат и в последната немска провинция, където все още се заплащат тази година. Такси за обучение в държавните университети в Германия ще продължат да се събират само в академиите по изкуства, където не надхвърлят 500 Евро на семестър.

Предимство за кандидат-студенти с по-ниско ниво на владеене на немски език са организираните от някои университети предварителни езикови курсове.

Специалности на английски език на ниво бакалавър има най-вече в сферата на бизнес мениджмънта и бизнес администрацията. Поради ограничения им брой, конкуренцията за тях е много голяма и се изисква успех над 5.50.

Университетите по приложни науки предлагат голямо разнообразие от специалности с включен стаж и семестър в чужбина, но за тях много по-често се изисква предварителна практика и/или приемен изпит на място.

Важни срокове за желаещите да започнат следване през зимния семестър 2014/2015 в Германия чрез Дарби

Септември – Декември 2013: попълване на заявка за кандидатстване. Обсъждане на университети и специалности. Първоначална работа по част от необходимите документи.

От м. Декември: регистрации за изпити и интервюта за специалности като: Медицина, Архитектура, Дизайн, Изкуства

Януари – Юни 2014: изпращане на портфолио и явяване на изпити и интервюта (за определени специалности)

31.05 – 30.06.2014: краен срок за кандидатстване за някои университети и програми

15.07.2014: краен срок за кандидатстване в 90% от университетите и програмите

TestDaF дати: 13.02.2014; 24.04.2014; 11.06.2014;

10.05.2014 – TMS – най-популярният тест за специалност Медицина в Германия; регистрация за теста до 15.01.2014

За повече информация:
София: тел.02/9881092; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Варна: тел. 052/632001; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Бургас: e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Плевен: e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Avans University of Applied Sciences, Холандия, отново води класацията за най-добрия университет по приложни науки в страната


За четвърта поредна година авторитетното холандско специализирано издание Elsevier постави Avans University of Applied Sciences-партньор на „Дарби”,  на първо място сред големите практически университети в страната. Университетът получава вота на 66.7 % от студентите в Холандия. 26 от учебните програми на Avans попадат в топ 3. Първо място в своята категория заема бакалавърската програма на английски език Environmental Sciences for Sustainable Energy and Technology, а програмата по международен бизнес и мениджмънт е класирана  втора.
Ако и Вие искате да учите в най-добрия университет по приложни науки в Холандия, обадете ни се сега  на тел. 02/988 10 92 или пишете на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Кандидатстването в Холандия вече започна!

 

BHMS с нов кампус – „Säntipark”

В началото на септември в центъра на Люцерн отвори врати новият кампус на BHMS – Säntipark. В тази нова сграда се помещават 5 класни стаи, както и общежитие, правещо възможно настаняването на още над 100 студенти.
Друг кампус на BHMS - Lake Front Centre, също разширява капацитета си, с оглед на увеличаването на броя приети студенти.
През април, 2014-та се очаква да отвори врати и строящата се в момента нова сграда на BHMS, разположена на две минути основното общежитие на университета, която ще позволи настаняването на още 60 студенти.
BHMS    е партньор на консултантска къща Дарби и всеки, който желае да подаде документи за кандидатстване в университета, може да направи това безплатно в офисите ни в цялата страна.

 

Как да се подготвим за кандидатстване в университет във Франция и Белгия за прием 2014г.?

За всяка специалност и във всеки университет се кандидатства по отделно. Затова за тези страни важи максимата „колкото по-рано, толкова по-добре”.

Консултантите от   „Дарби”, ще ви  помогнат  при написването на мотивационното писмо, подготовката на документите за кандидатстване и определянето на най-подходящата за Вас специалност и учебно заведение
.
Използвайте последните месеци на 2013г. за ефективна подготовка на кандидатстването си и се свържете с консултантите на „Дарби” на тел: 02 988 10 92 или електронен адрес:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

London School of Business and Finance - носител на Кралската награда за предприемачество за 2013г. обявява нови партньорски програми за всички бъдещи бакалаври и магистри

 London School of Business and Finance -един от университетите-партньори на „Дарби”, стартира нови партньорства от септември 2013г., както следва:

• подготвителни еднoгодишни и двугодишни програми, съвместно с Northern Consortium UK, с гарантиран прием за бакалавърска степен в 11 престижни английски университети, между които: University of Manchester, University of Liverpool и University of Sheffield

магистърски порграми по финанси и инвестиции, стратегически маркетинг и MBA, заедно с Birmingham City University - възможност за обучение в Лондон или онлайн, от която и да е страна по света

За повече информация и записване -свържете се с консултантите на „Дарби” на: 02/988 10 92 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 Университети в Холандия - кандидатстудентска кампания 2014-2015г.

 Учете в  Холандия!

Страната с най-много бакалавърски и магистърски програми за висше образование на английски език след Великобритания
Страната в топ 3 на европейските университети по съотношение качество-цена
Страната с 7 висши учебни заведения в топ 100 за 2012-2013г.

Консултантска къща „Дарби” предлага:
Пакетна услуга „Индивидуален подбор и подготовка за кандидатстване в топ 5 на университетите в Холандия
бонус- безплатен тест за определяне на академичния потенциал при записване до края на септември 2013г.

Пакетна услуга „Открий своята професия и кандидатствай за бакалавърска специалност в университет с практическа наосченост”
Бонус -безплатен тест за определяне на кариерен профил  при записване до края на септември 2013г.

Само при нас, в „Дарби”:
Работите с консултант в България и Darbi student advisor на място
Иновативен подход- видеовръзка/разговор без да излизате от вкъщи и независимо в коя част на България живеете

 

 
За повече информация: тел. 02/ 988 10 92; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
 

darbi

Консултантска къща Дарби
Централен офис:
София, пл. Света Неделя 4
тел.: 02 988 03 40
e-mail: office@darbi.eu
         Отдел Средно образование
         и летни езикови ваканции
         02 988 10 82 
         e-mail: sledu@darbi.eu
         Отдел Висше образование
         02 988 10 92
         e-mail: uniedu@darbi.eu
тел./факс: 02 988 03 40

Офис – Варна
Ул. „Добри Чинтулов” 14
Тел/факс: 052 632001
e-mail: officevarna@darbi.eu

Офис Плевен
ул. Сан Стефано 12,
к-с Кентавър, етаж 3, офис 16
Тел: 0879/ 880 781
e-mail: officepleven@darbi.eu

Офис Бургас
ул. "Цар Симеон I" 68, етаж 1
Тел: 0878670736
e-mail: officeburgas@darbi.eu


darbi

Английско училище за средно образование Darbi College
ул. Г. С. Раковски 58
Тел./факс: +359 2 998 30 55
e-mail: college@darbi.eu
www.darbicollege.com

Езиков департамент Darbi
пл. Света Неделя 4
GSM: 0878 696 114
e-mail: language@darbi.eu
www.darbicollege.com

darbi
Английска бизнес гимназия и колеж "Евростандарт"

пл. Света Неделя 4, етаж 2
  
Тел./факс: 931 00 34 ; 931 18 99
e-mail: eurostandart_96@abv.bg
www.eurostandart.org

© ESH STUDY ABROAD