ДАРБИ Новини - Важно за университетите в чужбина

znakСтудент във Великобритания 2015 – кандидатствайте сега!

znakВисше образование в Швеция - новата актуална тенденция в кандидатстудентска кампания 2015-2016

znakКандидатстване в Германия  -  прием 2015

znakКъде да продължите висшето си образование във Франция – в държавен университет или в Grandes Ecoles, а защо не и в двете?

znakИзбор на специалност

znakОбучение в Белгия на английски език

 

Студент във Великобритания 2015 – кандидатствайте сега!

Кандидатстудентската кампания за подаване на документи в британските университети за прием през септември 2015 година вече е в най-активната си фаза.

Три месеца преди да изтече приоритетния срок за подаване на документи във Великобритания – 15 януари 2015, все повече от претендентите за места в английските, шотландските, уелските и  северноирландските университети вече усилено подготвят и подават документи към желаните университети, през електронната система за кандидатстване.

Тъй като кандидатстването става по така наречения „условен прием”, документите се подават още в началото на 12 клас и кампанията протича през цялата година, за да приключи в началото на лятото с излизането на дипломите на кандидат-студентите и записването им в университетите, където са получили прием.

Ако желаете да научите повече подробности за процеса на кандидатстване и за конкретните стъпки, през които трябва да преминете, за да бъдете приети в желания университет, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ на телефон 02/9881092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Висше образование в Швеция - новата актуална тенденция в кандидатстудентска кампания 2015-2016

По последни данни висшето образование в Швеция става все по-търсено не само от българските кандидати, но и сред младите хора от цяла Европа. Освен липсата на такси за обучение, присъща на всички скандинавски страни, главна причина за това е и високото качество на обучение и  интегрираната изследователска работа или работа по проекти,  съвместно с водещи компании, особено на магистърска и докторска степен.
Консултантска къща „Дарби” е единствената, която помага на кандидатите да учат в страната -лидер на Скандинавия с  подготовката за прием във всички шведски университети, според техните резултати и приоритети. Напомняме Ви, че кандидатстудентската кампания за Швеция вече започна и остават 3 месеца до крайния срок за регистрация, ако желаете да започнете обучението си от септември 2015г.

                                                       За повече информация: 02/988 10 92
                                                                или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

      Възможност за лична среща в офисите ни в София, Варна, Бургас и Плевен!

 

Кандидатстване в Германия  -  прием 2015

Кандидатстването в Германия има много специфични особености, поради големия избор на държавни висши учебни заведения (над 300) и програми (около 17 000), както и поради силната университетска автономия.

Германия отдавна е сред най-търсените дестинации за българските студенти, не на последно място поради безплатното обучение, съчетано с изключително високо качество.

Предимство за кандидат-студенти с по-ниско ниво на владеене на немски език са организираните от някои университети предварителни езикови курсове.

Специалности на английски език на ниво бакалавър има най-вече в сферата на бизнес мениджмънта и бизнес администрацията. Поради ограничения им брой, конкуренцията за тях е много голяма и приемът е доста селективен.

Университетите по приложни науки предлагат голямо разнообразие от специалности с включен стаж и семестър в чужбина, но за тях много по-често се изисква предварителна практика и/или приемен изпит на място.

Важни срокове за желаещите да започнат следване през зимния семестър 2015/2016 в Германия чрез Дарби

Септември – Декември 2014: попълване на заявка за кандидатстване. Обсъждане на университети и специалности. Първоначална работа по част от необходимите документи.
От м. Декември: регистрации за изпити и интервюта за специалности като: Медицина, Архитектура, Дизайн, Изкуства
Януари – Юни 2015: изпращане на портфолио и явяване на изпити и интервюта (за определени специалности)
31.05 – 30.06.2015: краен срок за кандидатстване за някои университети и програми, особено за завършилите средно образование в предишни години
15.07.2015: краен срок за кандидатстване в 90% от университетите и програмите

За допълнителна информация, проучване и кандидатстване в Германия, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или тел. 02/988 1092

 

Къде да продължите висшето си образование във Франция – в държавен университет или в Grandes Ecoles, а защо не и в двете?

Френските Grandes Ecoles винаги са привличали чуждестранни студенти от цял свят. Не е тайна, че и българските кандидат-стъденти таят в себе си аспирации към тези елитни и така френско-ексклузивни висши учебни заведения. За повече информация по темата, запишете своята лична среща с консултант на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или телефон 02/988 1092

Уговорените срещи ще се проведат в офиса на:
•    Консултанста къща ДАРБИ - София – пл. Света Неделя 4, етаж 5, София 1000 (тел:02/9881092)
•    Чрез електронна среща – по скайп или друга онлайн система, за всички, които не могат да присъстват лично.

Допълнителна информация за висшето образование във Франция можете да прочетете ТУК  на www.darbi.eu.

 

Избор на специалност

Преди да започнат формалните процедури за кандидатстване в университет, бъдещите студенти трябва да са избрали най-подходящата за тях специалност.

Месец преди края на учебната година е подходящо време за провеждане на кариерни тестове и консултации, на кандидатите, на които им предстои подаване на документи през следващата година.

Ако още не сте избрали своята специалност или искате да сте сигурни, че сте направили правилен избор, запишете се за Кариерен тест в ДАРБИ!

За получаване на допълнителна информация за Кариерния тест и записване за полагането му можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ, на телефон 02/988 1092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Обучение в Белгия на английски език

Белгия уверено се нарежда сред страните, които предлагат университетско обучение на английски език, макар и в много ограничен кръг програми. Сред най-иновативните специалности, които можете да изучавате на английски език са:  Уеб дизайн, Графичен дизайн, 3D, Програмиране, VFX и Разработване на компютърни игри.

Изискванията за българските кандидат-студенти са относително либерални: диплома (или академична справка), стандартно европейско ниво за владеене на английски език CEFR В2, доказано чрез международен сертификат – IELTS/TOEFL, Портфолио и Мотивационно писмо. }Периодът за кандидатстване за прием през септември 2014 е до юли тази година, но всички желаещи да подадат документи и препоръчително да се подготвят максимално рано.

За допълнителна информация, проучване и кандидатстване в Белгия, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или тел. 02/988 1092


 
 

darbi

Консултантска къща Дарби
Централен офис:
София, пл. Света Неделя 4
тел.: 02 988 03 40
e-mail: office@darbi.eu
         Отдел Средно образование
         и летни езикови ваканции
         02 988 10 82 
         e-mail: sledu@darbi.eu
         Отдел Висше образование
         02 988 10 92
         e-mail: uniedu@darbi.eu
тел./факс: 02 988 03 40

Офис – Варна
Ул. „Добри Чинтулов” 14
Тел/факс: 052 632001
e-mail: officevarna@darbi.eu

Офис Плевен
ул. Сан Стефано 12,
к-с Кентавър, етаж 3, офис 16
Тел: 0879/ 880 781
e-mail: officepleven@darbi.eu

Офис Бургас
ул. "Цар Симеон I" 68, етаж 1
Тел: 0878/ 670 736
e-mail: officeburgas@darbi.eu


darbi

Английско училище за средно образование Darbi College
ул. Г. С. Раковски 58
Тел./факс: +359 2 998 30 55
e-mail: college@darbi.eu
www.darbicollege.com

Езиков департамент Darbi
пл. Света Неделя 4
Тел./факс: + 359 2 983 38 19
GSM: 0878 696 114
e-mail: language@darbi.eu
www.darbicollege.com

darbi
Английска бизнес гимназия и колеж "Евростандарт"

пл. Света Неделя 4, етаж 2
  
Тел./факс: 931 00 34 ; 931 18 99
e-mail: eurostandart_96@abv.bg
www.eurostandart.org

© ESH STUDY ABROAD