ДАРБИ Новини - Важно за университетите в чужбина

znakОбучение в Белгия на английски език

znakКандидатстудентската кампания „Франция 2014” навлиза в активна фаза

znakУдължени срокове за кандидатстване в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия

znakFontys International Business School - един от водещите бизнес университети на Холандия, с новости в навечерието на 2014 година

znakКонсултантска къща „Дарби” и Fontys International Business School-Venlo, Холандия обявяват съвместно състезание за ученици от 11 и 12 клас

znakКандидатстване в Германия 2014/2015

znakAvans University of Applied Sciences, Холандия, отново води класацията за най-добрия университет по приложни науки в страната

znakLondon School of Business and Finance - носител на Кралската награда за предприемачество за 2013г. обявява нови партньорски  програми за всички бъдещи бакалаври и магистри

znak

Университети в Холандия - кандидатстудентска кампания 2014-2015г.

 

Обучение в Белгия на английски език

Белгия уверено се нарежда сред страните, които предлагат университетско обучение на английски език, макар и в много ограничен кръг програми. Сред най-иновативните специалности, които можете да изучавате на английски език са:  Уеб дизайн, Графичен дизайн, 3D, Програмиране, VFX и Разработване на компютърни игри.

Изискванията за българските кандидат-студенти са относително либерални: диплома (или академична справка), стандартно европейско ниво за владеене на английски език CEFR В2, доказано чрез международен сертификат – IELTS/TOEFL, Портфолио и Мотивационно писмо. }Периодът за кандидатстване за прием през септември 2014 е до юли тази година, но всички желаещи да подадат документи и препоръчително да се подготвят максимално рано.

За допълнителна информация, проучване и кандидатстване в Белгия, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или тел. 02/988 1092

 

Кандидатстудентската кампания „Франция 2014” навлиза в активна фаза

Франция е желана академична дестинация за много кандидат-студенти, заради голямото разнообразие на образователни възможности и световната репутация на френските университети.

Успешният прием е въпрос на сериозна и навременна подготовка на кандидатстването. Спецификите на приемните процедури във Франция изискват още от сега да се започне работа по подбора на подходящите университети и подготовката на мотивационните писма за кандидатстване.

За помощ в кандидатстването и за допълнителна информация относно нужните документи и процедури, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ:

  •  Консултанста къща ДАРБИ-София – пл.Света Неделя 4, етаж 5, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. (тел:02/9881092)
  •  Консултантска къща ДАРБИ - Варна– ул. „Добри Чинтулов” 14, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.   (тел: 052/632001)
  •  Чрез електронна среща – по скайп или друга онлайн система, за всички, които не могат да присъстват лично.

 

Удължени срокове за кандидатстване в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия

Точно  в 18:00 часа, английско време на 15 януари 2014 изтече срокът за приоритетно кандидатстване в британските университети за прием през септември 2014.
Това обаче не означава, че сте загубили всички шансове да продължите образованието си  през тази година. За кандидат-студентите, които са пропуснали да изпратят документите си остава възможността за късно кандидатстване до 2 юли 2014г.

Много университетите в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия провеждат допълнителен прием за местата, които са останали неразпределени на първо класиране. Тъй като наличните свободни места се изчерпват динамично препоръчително е желаещите да подадат документи да се активизират бързо и предварително да се консултират със специалистите на ДАРБИ за наличните свободни места в различните университети към момента.

Някои специалности в областта на изкуствата и дизайна приемат документи с удължени срокове за приоритетно кандидатстване -  до 24 Март 2014г.

За помощ в кандидатстването и за допълнителна информация относно нужните документи и процедури, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ на телефон 02/988 1092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Fontys International Business School - един от водещите бизнес университети на Холандия, с новости в навечерието на 2014 година

Наскоро град Венло, където е разположен Fontys International Business School, спечели престижната холандска награда за най-добър градски център в Холандия. Това е пример за отличните условия, които градът предлага - център на един от най-динамично развиващите се и проспериращи райони в Холандия. Отражение на тази тенденция са и двете нови бизнес програми на университета на английски език, а именно- International Fresh Business  Management и Logistics Management, с акцент съотвено в агробизнеса и модерните транспортни системи.

Ако искате да разгледате университета на място и да да се запознаете с неговите преподаватели и студенти, може да се запишете за участие в Fontys Open Day, който ще се проведе на 2.02.2014г.
Изглед от града можете да видите тук: http://vimeo.com/7659089

Повече информация можете да получите от консултантите на „Дарби” на тел. 02/988 1092 или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


 


Консултантска къща „Дарби” и Fontys International Business School-Venlo, Холандия обявяват съвместно състезание за ученици от 11 и 12 клас

Интересувате се от бизнес и икономика?
Искате да проверите знанията си и да получите ценни съвети и оценка от водещи преподаватели-практици?

Включете се в състезанието на Консултантска къща „Дарби” и Fontys International Business School, Холандия!
Fontys International Business School -Venlo е част от най-големия университет по приложни науки в Холандия, предлагащ висококачествено бакалавърско и магистърско обучение на английски, немски и холандски езици. Разположен в град Венло -близо до границата с Германия, това е един от най-силните в икономическо отношение региони в Европа, а бизнес програмите на университета намират място сред най-добрите в своята област в Холандия.
Fontys International Business School-Venlo и Консултантска къща „Дарби” стартират съвместно състезание в помощ на ученици от 11 и 12 клас с интерес към бизнеса и икономиката. Всеки участник в състезанието трябва да разработи един от възможни три бизнес казуси и така да съизмери своите знания с тези на връстници от цялата страна. Най-добрите три проекта, избрани от преподавателите на Fontys, ще бъдат наградени с iPod Shuffle, безплатно настаняване за 1 месец или безплатно участие в Fontys Introduction Week, при записване в  университета.

Заявки за участие се приемат на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 30 ноември 2013г. Всеки записал се ще получи допълнителна информация за състезанието и ще има на разположение повече от месец, за да подготви задачата си.

 

Кандидатстване в Германия 2014/2015


Кандидатстването в Германия има много специфични особености, поради големия избор на държавни висши учебни заведения (около 240) и програми (около 15 000), както и поради автономността на отделните университети.

Германия отдавна е сред най-търсените дестинации за българските студенти, не на последно място поради ниските такси за обучение, които от учебната 2014/2015 година ще отпаднат и в последната немска провинция, където все още се заплащат тази година. Такси за обучение в държавните университети в Германия ще продължат да се събират само в академиите по изкуства, където не надхвърлят 500 Евро на семестър.

Предимство за кандидат-студенти с по-ниско ниво на владеене на немски език са организираните от някои университети предварителни езикови курсове.

Специалности на английски език на ниво бакалавър има най-вече в сферата на бизнес мениджмънта и бизнес администрацията. Поради ограничения им брой, конкуренцията за тях е много голяма и се изисква успех над 5.50.

Университетите по приложни науки предлагат голямо разнообразие от специалности с включен стаж и семестър в чужбина, но за тях много по-често се изисква предварителна практика и/или приемен изпит на място.

Важни срокове за желаещите да започнат следване през зимния семестър 2014/2015 в Германия чрез Дарби

Септември – Декември 2013: попълване на заявка за кандидатстване. Обсъждане на университети и специалности. Първоначална работа по част от необходимите документи.

От м. Декември: регистрации за изпити и интервюта за специалности като: Медицина, Архитектура, Дизайн, Изкуства

Януари – Юни 2014: изпращане на портфолио и явяване на изпити и интервюта (за определени специалности)

31.05 – 30.06.2014: краен срок за кандидатстване за някои университети и програми

15.07.2014: краен срок за кандидатстване в 90% от университетите и програмите

TestDaF дати: 13.02.2014; 24.04.2014; 11.06.2014;

10.05.2014 – TMS – най-популярният тест за специалност Медицина в Германия; регистрация за теста до 15.01.2014

За повече информация:
София: тел.02/9881092; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Варна: тел. 052/632001; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Бургас: e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Плевен: e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Avans University of Applied Sciences, Холандия, отново води класацията за най-добрия университет по приложни науки в страната


За четвърта поредна година авторитетното холандско специализирано издание Elsevier постави Avans University of Applied Sciences-партньор на „Дарби”,  на първо място сред големите практически университети в страната. Университетът получава вота на 66.7 % от студентите в Холандия. 26 от учебните програми на Avans попадат в топ 3. Първо място в своята категория заема бакалавърската програма на английски език Environmental Sciences for Sustainable Energy and Technology, а програмата по международен бизнес и мениджмънт е класирана  втора.
Ако и Вие искате да учите в най-добрия университет по приложни науки в Холандия, обадете ни се сега  на тел. 02/988 10 92 или пишете на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Кандидатстването в Холандия вече започна!

 

London School of Business and Finance - носител на Кралската награда за предприемачество за 2013г. обявява нови партньорски програми за всички бъдещи бакалаври и магистри

 London School of Business and Finance -един от университетите-партньори на „Дарби”, стартира нови партньорства от септември 2013г., както следва:

• подготвителни еднoгодишни и двугодишни програми, съвместно с Northern Consortium UK, с гарантиран прием за бакалавърска степен в 11 престижни английски университети, между които: University of Manchester, University of Liverpool и University of Sheffield

магистърски порграми по финанси и инвестиции, стратегически маркетинг и MBA, заедно с Birmingham City University - възможност за обучение в Лондон или онлайн, от която и да е страна по света

За повече информация и записване -свържете се с консултантите на „Дарби” на: 02/988 10 92 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 Университети в Холандия - кандидатстудентска кампания 2014-2015г.

 Учете в  Холандия!

Страната с най-много бакалавърски и магистърски програми за висше образование на английски език след Великобритания
Страната в топ 3 на европейските университети по съотношение качество-цена
Страната с 7 висши учебни заведения в топ 100 за 2012-2013г.

Консултантска къща „Дарби” предлага:
Пакетна услуга „Индивидуален подбор и подготовка за кандидатстване в топ 5 на университетите в Холандия
бонус- безплатен тест за определяне на академичния потенциал при записване до края на септември 2013г.

Пакетна услуга „Открий своята професия и кандидатствай за бакалавърска специалност в университет с практическа наосченост”
Бонус -безплатен тест за определяне на кариерен профил  при записване до края на септември 2013г.

Само при нас, в „Дарби”:
Работите с консултант в България и Darbi student advisor на място
Иновативен подход- видеовръзка/разговор без да излизате от вкъщи и независимо в коя част на България живеете

 

 
За повече информация: тел. 02/ 988 10 92; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
 

darbi

Консултантска къща Дарби
Централен офис:
София, пл. Света Неделя 4
тел.: 02 988 03 40
e-mail: office@darbi.eu
         Отдел Средно образование
         и летни езикови ваканции
         02 988 10 82 
         e-mail: sledu@darbi.eu
         Отдел Висше образование
         02 988 10 92
         e-mail: uniedu@darbi.eu
тел./факс: 02 988 03 40

Офис – Варна
Ул. „Добри Чинтулов” 14
Тел/факс: 052 632001
e-mail: officevarna@darbi.eu

Офис Плевен
ул. Сан Стефано 12,
к-с Кентавър, етаж 3, офис 16
Тел: 0879/ 880 781
e-mail: officepleven@darbi.eu

Офис Бургас
ул. "Цар Симеон I" 68, етаж 1
Тел: 0878670736
e-mail: officeburgas@darbi.eu


darbi

Английско училище за средно образование Darbi College
ул. Г. С. Раковски 58
Тел./факс: +359 2 998 30 55
e-mail: college@darbi.eu
www.darbicollege.com

Езиков департамент Darbi
пл. Света Неделя 4
GSM: 0878 696 114
e-mail: language@darbi.eu
www.darbicollege.com

darbi
Английска бизнес гимназия и колеж "Евростандарт"

пл. Света Неделя 4, етаж 2
  
Тел./факс: 931 00 34 ; 931 18 99
e-mail: eurostandart_96@abv.bg
www.eurostandart.org

© ESH STUDY ABROAD