Банер

ДАРБИ Новини - Важно за университетите в чужбина

znakКъде да продължите висшето си образование във Франция – в държавен университет или в Grandes Ecoles, а защо не и в двете?

znakКандидатстването за Австрия започна!

znakПоследни седмици от кандидатстването за прием в холандските университети по приложни науки

znakШвеция очаква българските кандидат-студенти за прием януари 2015г.

znakИзбор на специалност

znakСтудентски заем в Англия 2014 - крайни срокове за кандидатстване

znakОбучение в Белгия на английски език

znakКандидатстудентската кампания „Франция 2014” навлиза в активна фаза

znakУдължени срокове за кандидатстване в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия

znakКандидатстване в Германия 2014/2015

znakAvans University of Applied Sciences, Холандия, отново води класацията за най-добрия университет по приложни науки в страната

 

Къде да продължите висшето си образование във Франция – в държавен университет или в Grandes Ecoles, а защо не и в двете?

Френските Grandes Ecoles винаги са привличали чуждестранни студенти от цял свят. Не е тайна, че и българските кандидат-стъденти таят в себе си аспирации към тези елитни и така френско-ексклузивни висши учебни заведения. За повече информация по темата, запишете своята лична среща с консултант на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или телефон 02/988 1092

Уговорените срещи ще се проведат в офиса на:
•    Консултанста къща ДАРБИ - София – пл. Света Неделя 4, етаж 5, София 1000 (тел:02/9881092)
•    Чрез електронна среща – по скайп или друга онлайн система, за всички, които не могат да присъстват лично.

Допълнителна информация за висшето образование във Франция можете да прочетете ТУК  на www.darbi.eu.

 

Кандидатстването за Австрия започна!

Ако владеете немски език и искате да получите висококачествено образование в чужбина Австрия  е подходящият избор за Вас!

С традиции в образованието и широко предлагане на различни видове специалности всяка година Австрия привлича ученици от държави по целия свят. Интернационалният облик на обучението и съвременните методи на преподаване са сред най-големите плюсове на Австрийската образователна система.

Кандидатстването в Австрия е шанс и за онези кандидати, които в началото на лятото, все още нямат сертификат по немски език – в повечето австрийски университети този документ може да се представи чак до началото на Септември.

Възможността да се следва на немски език също е сред основните фактори, поради които кандидат-студентите избират Австрия. След завършването си получилите своето образование там владеят езика на много високо ниво и това изключително повишава техните шансове за професионална реализация, както в Австрия така и по света.

Свържете се с Дарби, за да си уговорите среща за консултация и да получите съдействие във всяка една стъпка от своето кандидатстване на телефон:
+359 2 988 10 92
или на електронен адрес:
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Последни седмици от кандидатстването за прием в холандските университети по приложни науки

Остават само 3 седмици до затваряне на кандидатстудентската кампания в университетите по приложни науки в Холандия. 15 юни е крайният срок за подаване на документи за бакалавърска и магистърска степен, с начало на обучението - септември 2014г.

Ако още не сте решили къде да учите и търсите образование с високо, международно признато качество на разумна цена, то университетите с практическа насоченост на Нидерландия очакват Вашата кандидатура. Комбинирайте теория с практика (задължително включен стаж по време на обучението) и се възползвайте от шанса да плащате учебната си такса на месечни вноски - новост в приема за тази година.

Консултантска  къща „Дарби” е партньор на най-добрите университети по приложни науки в Холандия -в топ 5 за страната, и е готова да Ви помогне за най-точния избор на програма за обучение, според Вашите цели и потенциал.

Посетете нашите офиси в София, Варна, Бургас или Плевен или се свържете с нас за повече информация: 02/988 10 92 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Швеция очаква българските кандидат-студенти за прием януари 2015г.

Учете в Швеция - икономическият лидер на Скандинавия,  без такси за обучение и сигурна социална среда. Кандидатствайте за прием от януари 2015г. и не губете време да чакате следващата кандидатстудентска кампания за септември 2015 г.
Швеция е една от малкото страни в света, които дават възможност за започване на обучението два пъти годишно. Така всеки бъдещ студент може по-добре да планира своето време и да започне следването си в най-подходящия за него момент.
Приемът започва от 2 юни, а системата затваря на 15 август,  както за бъдещите бакалаври, така и за кандидат-магистрите.
Консултантска къща „Дарби” помага и осъществява кандидатстване за всички шведски университети, с програми на английски език, според желанието и възможностите на бъдещите студенти.

За повече информация: 02/988 10 92 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Възможност за лична среща в офисите ни в София, Варна, Бургас и Плевен!

 

Избор на специалност

Преди да започнат формалните процедури за кандидатстване в университет, бъдещите студенти трябва да са избрали най-подходящата за тях специалност.

Месец преди края на учебната година е подходящо време за провеждане на кариерни тестове и консултации, на кандидатите, на които им предстои подаване на документи през следващата година.

Ако още не сте избрали своята специалност или искате да сте сигурни, че сте направили правилен избор, запишете се за Кариерен тест в ДАРБИ!

За получаване на допълнителна информация за Кариерния тест и записване за полагането му можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ, на телефон 02/988 1092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 Студентски заем в Англия 2014 - крайни срокове за кандидатстване

На вниманието на всички кандидат-студенти и студенти в английски университети, напомняме за наближаващите крайни срокове за подаване на документи за финансиране на учебната 2014/2015 година.

•    Крайният срок за кандидатстване за студентски заем за „нови студенти” (започващи първи курс от септември 2014) е 30 май 2014;
•    Крайният срок за кандидатстване за студентски заем за „продължаващи студенти” (започващи втори или трети курс от септември 2014) е 27 юни 2014;

Студентите, които не подадат документите си за студентски заем в обявения срок не губят правото си на финансиране, но не могат да са сигурни, че решението за отпускане на заема ще пристигне преди началото на учебната година.

Ако имате нужда от помощ при кандидатстването за заем и субсидии,  можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на телефон 02/9881092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Обучение в Белгия на английски език

Белгия уверено се нарежда сред страните, които предлагат университетско обучение на английски език, макар и в много ограничен кръг програми. Сред най-иновативните специалности, които можете да изучавате на английски език са:  Уеб дизайн, Графичен дизайн, 3D, Програмиране, VFX и Разработване на компютърни игри.

Изискванията за българските кандидат-студенти са относително либерални: диплома (или академична справка), стандартно европейско ниво за владеене на английски език CEFR В2, доказано чрез международен сертификат – IELTS/TOEFL, Портфолио и Мотивационно писмо. }Периодът за кандидатстване за прием през септември 2014 е до юли тази година, но всички желаещи да подадат документи и препоръчително да се подготвят максимално рано.

За допълнителна информация, проучване и кандидатстване в Белгия, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или тел. 02/988 1092

 

Кандидатстудентската кампания „Франция 2014” навлиза в активна фаза

Франция е желана академична дестинация за много кандидат-студенти, заради голямото разнообразие на образователни възможности и световната репутация на френските университети.

Успешният прием е въпрос на сериозна и навременна подготовка на кандидатстването. Спецификите на приемните процедури във Франция изискват още от сега да се започне работа по подбора на подходящите университети и подготовката на мотивационните писма за кандидатстване.

За помощ в кандидатстването и за допълнителна информация относно нужните документи и процедури, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ:

  •  Консултанста къща ДАРБИ-София – пл.Света Неделя 4, етаж 5, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. (тел:02/9881092)
  •  Консултантска къща ДАРБИ - Варна– ул. „Добри Чинтулов” 14, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.   (тел: 052/632001)
  •  Чрез електронна среща – по скайп или друга онлайн система, за всички, които не могат да присъстват лично.

 

Удължени срокове за кандидатстване в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия

Точно  в 18:00 часа, английско време на 15 януари 2014 изтече срокът за приоритетно кандидатстване в британските университети за прием през септември 2014.
Това обаче не означава, че сте загубили всички шансове да продължите образованието си  през тази година. За кандидат-студентите, които са пропуснали да изпратят документите си остава възможността за късно кандидатстване до 2 юли 2014г.

Много университетите в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия провеждат допълнителен прием за местата, които са останали неразпределени на първо класиране. Тъй като наличните свободни места се изчерпват динамично препоръчително е желаещите да подадат документи да се активизират бързо и предварително да се консултират със специалистите на ДАРБИ за наличните свободни места в различните университети към момента.

Някои специалности в областта на изкуствата и дизайна приемат документи с удължени срокове за приоритетно кандидатстване -  до 24 Март 2014г.

За помощ в кандидатстването и за допълнителна информация относно нужните документи и процедури, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ на телефон 02/988 1092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Кандидатстване в Германия 2014/2015


Кандидатстването в Германия има много специфични особености, поради големия избор на държавни висши учебни заведения (около 240) и програми (около 15 000), както и поради автономността на отделните университети.

Германия отдавна е сред най-търсените дестинации за българските студенти, не на последно място поради ниските такси за обучение, които от учебната 2014/2015 година ще отпаднат и в последната немска провинция, където все още се заплащат тази година. Такси за обучение в държавните университети в Германия ще продължат да се събират само в академиите по изкуства, където не надхвърлят 500 Евро на семестър.

Предимство за кандидат-студенти с по-ниско ниво на владеене на немски език са организираните от някои университети предварителни езикови курсове.

Специалности на английски език на ниво бакалавър има най-вече в сферата на бизнес мениджмънта и бизнес администрацията. Поради ограничения им брой, конкуренцията за тях е много голяма и се изисква успех над 5.50.

Университетите по приложни науки предлагат голямо разнообразие от специалности с включен стаж и семестър в чужбина, но за тях много по-често се изисква предварителна практика и/или приемен изпит на място.

Важни срокове за желаещите да започнат следване през зимния семестър 2014/2015 в Германия чрез Дарби

Септември – Декември 2013: попълване на заявка за кандидатстване. Обсъждане на университети и специалности. Първоначална работа по част от необходимите документи.

От м. Декември: регистрации за изпити и интервюта за специалности като: Медицина, Архитектура, Дизайн, Изкуства

Януари – Юни 2014: изпращане на портфолио и явяване на изпити и интервюта (за определени специалности)

31.05 – 30.06.2014: краен срок за кандидатстване за някои университети и програми

15.07.2014: краен срок за кандидатстване в 90% от университетите и програмите

TestDaF дати: 13.02.2014; 24.04.2014; 11.06.2014;

10.05.2014 – TMS – най-популярният тест за специалност Медицина в Германия; регистрация за теста до 15.01.2014

За повече информация:
София: тел.02/9881092; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Варна: тел. 052/632001; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Бургас: e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Плевен: e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Avans University of Applied Sciences, Холандия, отново води класацията за най-добрия университет по приложни науки в страната


За четвърта поредна година авторитетното холандско специализирано издание Elsevier постави Avans University of Applied Sciences-партньор на „Дарби”,  на първо място сред големите практически университети в страната. Университетът получава вота на 66.7 % от студентите в Холандия. 26 от учебните програми на Avans попадат в топ 3. Първо място в своята категория заема бакалавърската програма на английски език Environmental Sciences for Sustainable Energy and Technology, а програмата по международен бизнес и мениджмънт е класирана  втора.
Ако и Вие искате да учите в най-добрия университет по приложни науки в Холандия, обадете ни се сега  на тел. 02/988 10 92 или пишете на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Кандидатстването в Холандия вече започна!

 

 
За повече информация: тел. 02/ 988 10 92; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
 

darbi

Консултантска къща Дарби
Централен офис:
София, пл. Света Неделя 4
тел.: 02 988 03 40
e-mail: office@darbi.eu
         Отдел Средно образование
         и летни езикови ваканции
         02 988 10 82 
         e-mail: sledu@darbi.eu
         Отдел Висше образование
         02 988 10 92
         e-mail: uniedu@darbi.eu
тел./факс: 02 988 03 40

Офис – Варна
Ул. „Добри Чинтулов” 14
Тел/факс: 052 632001
e-mail: officevarna@darbi.eu

Офис Плевен
ул. Сан Стефано 12,
к-с Кентавър, етаж 3, офис 16
Тел: 0879/ 880 781
e-mail: officepleven@darbi.eu

Офис Бургас
ул. "Цар Симеон I" 68, етаж 1
Тел: 0878670736
e-mail: officeburgas@darbi.eu


darbi

Английско училище за средно образование Darbi College
ул. Г. С. Раковски 58
Тел./факс: +359 2 998 30 55
e-mail: college@darbi.eu
www.darbicollege.com

Езиков департамент Darbi
пл. Света Неделя 4
GSM: 0878 696 114
e-mail: language@darbi.eu
www.darbicollege.com

darbi
Английска бизнес гимназия и колеж "Евростандарт"

пл. Света Неделя 4, етаж 2
  
Тел./факс: 931 00 34 ; 931 18 99
e-mail: eurostandart_96@abv.bg
www.eurostandart.org

© ESH STUDY ABROAD