ДАРБИ Новини - Важно за университетите в чужбина

znakПосетете холандските университети на място и изберете своето бъдеще

znakКандидатствайте в Дания сега

znakУдължени срокове за кандидатстване в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия

znakКандидатстване във Франция 2015 – не пропускайте точния момент

znakСтудентски заеми за магистърски програми на Острова!

znakКолко часа на седмица учат студентите в Германия?

znakВисше образование в Швеция - новата актуална тенденция в кандидатстудентска кампания 2015-2016

znakКандидатстване в Германия  -  прием 2015

znakКъде да продължите висшето си образование във Франция – в държавен университет или в Grandes Ecoles, а защо не и в двете?

znakИзбор на специалност

znakОбучение в Белгия на английски език

 

Посетете холандските университети на място и изберете своето бъдеще

Кандидатстването в Холандия навлиза в своята активна фаза. За всички желаещи да получат повече информация, на място, холандските университети организират Дни на Отворените врати. Консултантска къща „Дарби” може да Ви помогне за регистрацията за участие в този ден в  нашите холандски партньори:

HZ University of Applied Sciences  Open Day -21.03.2015г.
Avans University of Applied Sciences Open Day - 11 / 12.03.2015г.
Saxion University of Applied Sciences Open Day  -18.03.2015 (Deventer), 25.03.2015 (Enschede), 1.04.2015 (Apeldoorn)
Inholland University of Applied Sciences Open Day -7.03.2015

За повече информация: 02/988 10 92; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
или на място -в офисите ни в: София-Варна-Бургас-Плевен

 

Кандидатствайте в Дания сега

Централизираната датска университетска система вече е отворена за кандидатстване. Всички, които желаят да започнат обучението си в страната на Андерсен от септември 2015г., могат да подадат своите документи.

15.03.2015г. -краен срок за бакалавърски кандидатури
1 март/ 1 април -краен срок за магистърски кандидатури

Проверете още веднъж актуализираните изисквания за прием и критериите за оценка на кандидатите за  всяка програма сега и подайте своите документи навреме!

За повече информация: 02/988 10 92; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
или на място в офисите ни в: София, Варна, Бургас и Плевен

 

Удължени срокове за кандидатстване в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия

Точно  в 18:00 часа, английско време на 15 януари 2015 година, изтече срокът за приоритетно кандидатстване в британските университети за прием през септември 2015.
Това обаче не означава, че сте загубили всички шансове да продължите образованието си  през тази година. За кандидат-студентите, които са пропуснали да изпратят документите си остава възможността за късно кандидатстване до 30 юни 2015г.

Много университетите в Шотландия, Англия, Уелс и Северна Ирландия провеждат допълнителен прием за местата, които са останали неразпределени на първо класиране. Тъй като наличните свободни места се изчерпват динамично препоръчително е желаещите да подадат документи да се активизират бързо и предварително да се консултират със специалистите на ДАРБИ за наличните свободни места в различните университети към момента.

Някои специалности в областта на изкуствата и дизайна приемат документи с удължени срокове за приоритетно кандидатстване -  до 24 Март 2015г.

За помощ в кандидатстването и за допълнителна информация относно нужните документи и процедури, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ на телефон 02/988 1092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Кандидатстване във Франция 2015 – не пропускайте точния момент

Кандидатстудентската кампания „Франция 2015” вече е в активна фаза. Между януари и март е периода на активно подаване на документи за бакалавърски програми в държавните френски университети.

Франция е желана академична дестинация за много кандидат-студенти, заради голямото разнообразие на образователни възможности и световната репутация на френските университети.

Успешният прием е въпрос на сериозна и навременна подготовка на кандидатстването. Спецификите на приемните процедури във Франция изискват активна работа по подбора на подходящите университети и подготовката на мотивационните писма за кандидатстване.

За помощ в кандидатстването и за допълнителна информация относно нужните документи и процедури, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ в офисите в цялата страна или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Студентски заеми за магистърски програми на Острова!

Британското правителство предвижда от учебната 2016/17 година да бъде въведена възможността за студентско кредитиране за магистратури.
Кредитът ще бъде с максимална стойност 10 000 британски лири и ще бъде достъпен за всеки кандидат за магистърска програма, на възраст под 30 години.
Основни причини за нововъведението са спадащият брой записани в магистърски програми, студенти, увеличаващите се нужди на пазара на труда от тесни специалисти, както и дългогодишното лобиране на водещи университети в полза на тази идея.
Принципът на кредитирането ще бъде същият както за бакалавърските програми – студентите няма да плащат таксите си за обучение по време на следването, а по-късно – при достигане на годишен доход от 21 000 британски лири. Обсъжда се и идеята кредитите за магистърски програми да се изплащат по-рано – при наличие на годишен доход от 15 000 паунда, за да се избегне едновременното плащане на два кредита.
Очакванията на британското правителство са, че още в рамките на първата учебна година, през която ще бъде достъпна услугата, от нея ще се възползват над 40 000 студента.

 

Колко часа на седмица учат студентите в Германия?

В края на Октомври, немският министър на образованието – Йоана Ванка, представи проучване на изследователски колектив от университета в Констанц, представящо часовете, които студентите от различни специалности прекарват в университета.
Челното място в класацията заемат студентите от медицинските специалности. Най-много часове – 44.6 на седмица прекарват в университета бъдещите ветеринарни лекари. Следват ги студентите от специалност Стоматология с 42.5 часа и Фармация – с 39.5 часа. Първите места се допълват от бъдещите лекари, които прекарват в университета средно 38.9 часа седмично.
В златната среда, прекарващи между 30 и 32 часа седмично в университета са бъдещите икономисти и строителни инженери, както и студентите от специалностите Биология, Математика и Информатика.
В дъното на класацията са студентите, обучаващи се в специалностите Психология и История на изкуството (по 25.2 часа) и Социология – едва 22.6 часа.
В проучването са взели участие над 5 000 студента в различни немски университети. Тази статистика е от изключителна важност за студентите, които желаят да работят по време на следването си и искат да се ориентират в това, с колко време реално ще разполагат, казват учените.

 

Висше образование в Швеция - новата актуална тенденция в кандидатстудентска кампания 2015-2016

По последни данни висшето образование в Швеция става все по-търсено не само от българските кандидати, но и сред младите хора от цяла Европа. Освен липсата на такси за обучение, присъща на всички скандинавски страни, главна причина за това е и високото качество на обучение и  интегрираната изследователска работа или работа по проекти,  съвместно с водещи компании, особено на магистърска и докторска степен.
Консултантска къща „Дарби” е единствената, която помага на кандидатите да учат в страната -лидер на Скандинавия с  подготовката за прием във всички шведски университети, според техните резултати и приоритети. Напомняме Ви, че кандидатстудентската кампания за Швеция вече започна и остават 3 месеца до крайния срок за регистрация, ако желаете да започнете обучението си от септември 2015г.

                                                       За повече информация: 02/988 10 92
                                                                или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

      Възможност за лична среща в офисите ни в София, Варна, Бургас и Плевен!

 

Кандидатстване в Германия  -  прием 2015

Кандидатстването в Германия има много специфични особености, поради големия избор на държавни висши учебни заведения (над 300) и програми (около 17 000), както и поради силната университетска автономия.

Германия отдавна е сред най-търсените дестинации за българските студенти, не на последно място поради безплатното обучение, съчетано с изключително високо качество.

Предимство за кандидат-студенти с по-ниско ниво на владеене на немски език са организираните от някои университети предварителни езикови курсове.

Специалности на английски език на ниво бакалавър има най-вече в сферата на бизнес мениджмънта и бизнес администрацията. Поради ограничения им брой, конкуренцията за тях е много голяма и приемът е доста селективен.

Университетите по приложни науки предлагат голямо разнообразие от специалности с включен стаж и семестър в чужбина, но за тях много по-често се изисква предварителна практика и/или приемен изпит на място.

Важни срокове за желаещите да започнат следване през зимния семестър 2015/2016 в Германия чрез Дарби

Септември – Декември 2014: попълване на заявка за кандидатстване. Обсъждане на университети и специалности. Първоначална работа по част от необходимите документи.
От м. Декември: регистрации за изпити и интервюта за специалности като: Медицина, Архитектура, Дизайн, Изкуства
Януари – Юни 2015: изпращане на портфолио и явяване на изпити и интервюта (за определени специалности)
31.05 – 30.06.2015: краен срок за кандидатстване за някои университети и програми, особено за завършилите средно образование в предишни години
15.07.2015: краен срок за кандидатстване в 90% от университетите и програмите

За допълнителна информация, проучване и кандидатстване в Германия, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или тел. 02/988 1092

 

Къде да продължите висшето си образование във Франция – в държавен университет или в Grandes Ecoles, а защо не и в двете?

Френските Grandes Ecoles винаги са привличали чуждестранни студенти от цял свят. Не е тайна, че и българските кандидат-стъденти таят в себе си аспирации към тези елитни и така френско-ексклузивни висши учебни заведения. За повече информация по темата, запишете своята лична среща с консултант на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или телефон 02/988 1092

Уговорените срещи ще се проведат в офиса на:
•    Консултанста къща ДАРБИ - София – пл. Света Неделя 4, етаж 5, София 1000 (тел:02/9881092)
•    Чрез електронна среща – по скайп или друга онлайн система, за всички, които не могат да присъстват лично.

Допълнителна информация за висшето образование във Франция можете да прочетете ТУК  на www.darbi.eu.

 

Избор на специалност

Преди да започнат формалните процедури за кандидатстване в университет, бъдещите студенти трябва да са избрали най-подходящата за тях специалност.

Месец преди края на учебната година е подходящо време за провеждане на кариерни тестове и консултации, на кандидатите, на които им предстои подаване на документи през следващата година.

Ако още не сте избрали своята специалност или искате да сте сигурни, че сте направили правилен избор, запишете се за Кариерен тест в ДАРБИ!

За получаване на допълнителна информация за Кариерния тест и записване за полагането му можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ, на телефон 02/988 1092 или на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Обучение в Белгия на английски език

Белгия уверено се нарежда сред страните, които предлагат университетско обучение на английски език, макар и в много ограничен кръг програми. Сред най-иновативните специалности, които можете да изучавате на английски език са:  Уеб дизайн, Графичен дизайн, 3D, Програмиране, VFX и Разработване на компютърни игри.

Изискванията за българските кандидат-студенти са относително либерални: диплома (или академична справка), стандартно европейско ниво за владеене на английски език CEFR В2, доказано чрез международен сертификат – IELTS/TOEFL, Портфолио и Мотивационно писмо. }Периодът за кандидатстване за прием през септември 2014 е до юли тази година, но всички желаещи да подадат документи и препоръчително да се подготвят максимално рано.

За допълнителна информация, проучване и кандидатстване в Белгия, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или тел. 02/988 1092


 
 

darbi

Консултантска къща Дарби
Централен офис:
София, пл. Света Неделя 4
тел.: 02 988 03 40
e-mail: office@darbi.eu
         Отдел Средно образование
         и летни езикови ваканции
         02 988 10 82 
         e-mail: sledu@darbi.eu
         Отдел Висше образование
         02 988 10 92
         e-mail: uniedu@darbi.eu
тел./факс: 02 988 03 40

Офис – Варна
Ул. „Добри Чинтулов” 14
Тел/факс: 052 632001
e-mail: officevarna@darbi.eu

Офис Плевен
ул. Сан Стефано 12,
к-с Кентавър, етаж 3, офис 16
Тел: 0879/ 880 781
e-mail: officepleven@darbi.eu

Офис Бургас
ул. "Цар Симеон I" 68, етаж 1
Тел: 0878/ 670 736
e-mail: officeburgas@darbi.eu


darbi

Английско училище за средно образование Darbi College
ул. Г. С. Раковски 58
Тел./факс: +359 2 998 30 55
e-mail: college@darbi.eu
www.darbicollege.com

Езиков департамент Darbi
пл. Света Неделя 4
Тел./факс: + 359 2 983 38 19
GSM: 0878 696 114
e-mail: language@darbi.eu
www.darbicollege.com

darbi
Английска бизнес гимназия и колеж "Евростандарт"

пл. Света Неделя 4, етаж 2
  
Тел./факс: 931 00 34 ; 931 18 99
e-mail: eurostandart_96@abv.bg
www.eurostandart.org

© ESH STUDY ABROAD