Банер

Университети в Австрия - характеристики на австрийското висше образование

avstria-harakteristiki

Австрия се гордее с широка политическа, образователна и художествена култура. Това я прави добро място за обучение в чужбина. В Австрия има 4 вида висши учебни заведения: университети, висши институти, професионални и специализирани колежи след средно образование. Има 6 основни университета, предлагащи широка гама от специалности -от изкуство до науки, право и медицина и други.

В допълнение към тези 6 основни университета в Австрия има още 12 специализирани университета, предлагащи програми в следните области: музика, дизайн, драма, икономика, бизнес администрацията,  медицина и други. В Австрия има и 9 частни университета, предлагащи програми в областта на информационните технологии, медицина, молекулярна медицина, бизнес администрация, международни отношения и други.

Най-общо крайната дата за кандидатстване за есенния семестър е 1 септември, а за пролетния семестър – 1 февруари. Не всички висши учебни заведения, обаче, предлагат започване на първи курс от пролетния семестър. Повечето от висшите учебни заведения помагат при намиране на квартира по време на Вашето обучение. Ако решите сами да потърсите квартира, можете да видите актуалните обяви в местната преса или да проверите информационните табла във висшето учебно заведение, в което ще се обучавате.

Най-общо месечните разходи за настаняване са около 300€. Таксите за обучение в Австрия за студенти от държави, членки на ЕС са в размер на 17,5 € за семестър. Едно от основните изисквания за обучение в Австрия е да притежавате сертификат, доказващ владеенето на немски език – OSD, TestDaf/ DSD II/ Сертификат от Гьоте институт.

 

 

Помощ на ДАРБИ при кандидатстване в Австрия

Консултантска къща ДАРБИ, чрез своите опитни консултанти осигурява на кандидат студентите важна помощ в процеса на кандидатстване в желаните университети.

Без ограничение на университетите и без оглед на съществуващите партньорства с тях, можете да сте сигурни, че ще получите професионален съвет при избора на специалност и университет - къде е най-подходящо да кандидатствате, съобразно личните си академични характеристики и предпочитания.

По време на същинското кандидатствате, след като подборът на университети вече е осъществен,  Вашият консултант има грижата да бъдат подготвени и подадени нужните документи, да бъдат спазени всички срокове и процедури, да Ви разяснява предстоящите стъпки и да Ви насочва в осъществяването на специфични процедури, като кандидатстване за заеми и стипендии, за настаняване и легализация на документи.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ на телефон – 02/988 10 92 или на електронен адрес –  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Партньорите на ДАРБИ във Австрия:

 

darbi

Консултантска къща Дарби
Централен офис:
София, пл. Света Неделя 4
тел.: 02 988 03 40
e-mail: office@darbi.eu
         Отдел Средно образование
         и летни езикови ваканции
         02 988 10 82 
         e-mail: sledu@darbi.eu
         Отдел Висше образование
         02 988 10 92
         e-mail: uniedu@darbi.eu
тел./факс: 02 988 03 40

Офис – Варна
Ул. „Тодор Икономов” 12, ет. 1
Тел/факс: 052 632001
e-mail: officevarna@darbi.eu

Офис Плевен
ул. Сан Стефано 12,
к-с Кентавър, етаж 3, офис 16
Тел: 0879/ 880 781
e-mail: officepleven@darbi.eu

Офис Бургас
ул. "Цар Симеон I" 68, етаж 1
Тел: 0878/ 670 736
e-mail: officeburgas@darbi.eu


darbi

Английско училище за средно образование Darbi College
ул. Г. С. Раковски 58
Тел./факс: +359 2 998 30 55
e-mail: college@darbi.eu
www.darbicollege.com

Езиков департамент Darbi
пл. Света Неделя 4
Тел./факс: + 359 2 983 38 19
GSM: 0878 696 114
e-mail: language@darbi.eu
www.darbicollege.com

darbi
Английска бизнес гимназия и колеж "Евростандарт"

пл. Света Неделя 4, етаж 2
  
Тел./факс: 931 00 34 ; 931 18 99
e-mail: eurostandart_96@abv.bg
www.eurostandart.org

© ESH STUDY ABROAD