Банер

Характеристики на датското висше образование     

dania-harakteristiki

Дания е един от най-уважаваните образователни центрове в Европа заради високите си академични стандарти, съвременната методология на преподаване и големия брой чуждестранни студенти. Социалната стабилност, спокойната атмосфера, добрите условия за обучение и интердисциплинарните програми я превръщат в една от най-популярните дестинации. Датското висше образование има традиции в съчетаването на академичния и иновативния стил на преподаване и изследователска дейност. По време на своето обучение студентите се научават да мислят самостоятелно, критично и аналитично.

Приемът в Дания зависи много от степента, за която кандидатствате и от избраната специалност:

За бакалавърски програми чуждестранните студенти могат да кандидатстват, ако тяхната квалификация отговаря на датската. Задължително е доброто владеене на английски език. За прием в програми на датски е необходимо да докажете, че знаете езика, като се явите на специален тест за чужденци. Някои университети имат и различни специфични изисквания, като изисквания за определен брой часове и минимален успех по определени предмети, а също и практически опит.

За магистърска степен трябва да се представи международно призната бакалавърска диплома или еквивалентна квалификация; нужно е отлично владеене на английски или на датски за програмите на местния език.

Разходите за издръжка зависят от местоположението на учебното заведение и, все пак, средно на месец ще са ви нужни между 800-1000 евро.

Помощ на ДАРБИ при кандидатстване в Дания

Консултантска къща ДАРБИ, чрез своите опитни консултанти осигурява на кандидат студентите важна помощ в процеса на кандидатстване в желаните университети.

Без ограничение на университетите и без оглед на съществуващите партньорства с тях, можете да сте сигурни, че ще получите професионален съвет при избора на специалност и университет - къде е най-подходящо да кандидатствате, съобразно личните си академични характеристики и предпочитания.

По време на същинското кандидатствате, след като подборът на университети вече е осъществен,  Вашият консултант има грижата да бъдат подготвени и подадени нужните документи, да бъдат спазени всички срокове и процедури, да Ви разяснява предстоящите стъпки и да Ви насочва в осъществяването на специфични процедури, като кандидатстване за заеми и стипендии, за настаняване и легализация на документи.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ на телефон – 02/988 10 92 или на електронен адрес –  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

darbi

Консултантска къща Дарби
Централен офис:
София, пл. Света Неделя 4
тел.: 02 988 03 40
e-mail: office@darbi.eu
         Отдел Средно образование
         и летни езикови ваканции
         02 988 10 82 
         e-mail: sledu@darbi.eu
         Отдел Висше образование
         02 988 10 92
         e-mail: uniedu@darbi.eu
тел./факс: 02 988 03 40

Офис – Варна
Ул. „Тодор Икономов” 12, ет. 1
Тел/факс: 052 632001
e-mail: officevarna@darbi.eu

Офис Плевен
ул. Сан Стефано 12,
к-с Кентавър, етаж 3, офис 16
Тел: 0879/ 880 781
e-mail: officepleven@darbi.eu

Офис Бургас
ул. "Цар Симеон I" 68, етаж 1
Тел: 0878/ 670 736
e-mail: officeburgas@darbi.eu


darbi

Английско училище за средно образование Darbi College
ул. Г. С. Раковски 58
Тел./факс: +359 2 998 30 55
e-mail: college@darbi.eu
www.darbicollege.com

Езиков департамент Darbi
пл. Света Неделя 4
Тел./факс: + 359 2 983 38 19
GSM: 0878 696 114
e-mail: language@darbi.eu
www.darbicollege.com

darbi
Английска бизнес гимназия и колеж "Евростандарт"

пл. Света Неделя 4, етаж 2
  
Тел./факс: 931 00 34 ; 931 18 99
e-mail: eurostandart_96@abv.bg
www.eurostandart.org

© ESH STUDY ABROAD