Максимални оценки от последната IELTS сесия
Блестящи резултати на изпита IELTS постигнаха двама от кандидатите, които се довериха на ЕЦ Дарби за подготовката си. Димана Калудова и Стефан Йорданов получиха оценки 8.0 overall, с една максимална оценка 9.0, три оценки 8.5 и минимална оценка 7.0 на отделните компоненти.
Ето какво сподели Стефан: 
“Изпитът IELTS, за мен и за моята приятелка, беше едно голямо приключение с щастлив край. Нещата в нашата история започнаха много невинно, с желанието да заминем да търсим по-добро бъдеще в Англия. Оказа се, че една от първите стъпки към това е този привидно симпатичен изпит. Тъй като и двамата имаме доста високо ниво на владеене на езика, след като сме завършили езикови гимназии, решихме, че това е просто едно малко препятствие и няма нужда от специална подготовка при учител. Намерихме си материали и примерни тестове. 
Всичко вървеше много добре, докато не се явихме на изпита за пръв път. Да вметна, ние имахме стриктни критерии, които са за доста високо ниво на владеене на езика: общо 7.5 от 9.0, и минимум 7.0 на всеки един компонент. За наше нещастие, и двамата получихме едни 0.5 десети по-ниски оценки на единия компонент от желаното. Разбира се, това беше Writing частта. Тогава решихме, че имаме проблем. След като се полутахме между няколко различни учители безуспешно, така и не разбрахме къде ни е грешката. На следващото явяване на IELTS уцелихме същия резултат от 6.5 на Writing частта, въпреки че нивото ни беше C1, с Overall 8.0 или 7.5.
Месеците минаваха и нещата се задълбочаваха. Научихме, че това е доста често срещан проблем и че явно разликата между 6.5 и 7.0 е доста по-голяма от това, което смятахме. Разбира се, като при всяко нещо, което не се получава, човек трябва да се мотивира и да продължи, въпреки меланхолията, която го обзема. 
За щастие, по случайност се запознахме с един младеж, който ни препоръча Миряна Ташкова, главен учител в Езиков център Дарби. Той имал същия проблем и по негови думи за 1 месец уроци успял да изкара 7.5 на писмената част. Решихме да се свържем с нея, имахме големи надежди. Започнахме уроците веднага. Оказа се, че има много специфични методи на изказ, които се търсят в конкретния формат на изпита, които не са упоменати никъде. Уроците бяха много добре конструирани, с достатъчно примери и достатъчно домашна работа. Дори, когато искахме да се упражняваме допълнително, нямаше никакъв проблем за Миряна да ни даде още примери и задачи, и беше винаги на линия, ако имахме въпроси.
Подготовката и този път беше около месец, като се има предвид нивото ни на владеене на езика. За радост на всички, успяхме да постигнем желания резултат, след като изрично следвахме съветите и указанията на Миряна. 
Изключително много сме благодарни за всичко на Миряна и на Езиков център Дарби София. Бяха изключителни професионалисти - от уроците до организацията всичко беше на много високо ниво! С радост бихме ги препоръчали на всички, защото са едни от най-добрите в областта. 
Надяваме се нашата история да помогне на всички почувствали се отчаяни и демотивирани след няколко неуспеха. Решението е да бъдете позитивни и да не се отказвате от мечтите си! “
Информация за предстоящите подготвителни курсове за IELTS в ЕЦ Дарби можете да видите тук.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com