Език: Английски/Френски/Италиански

Възраст: 4 - 17 г.

Период:
от 23 юни до 18 юли 2024 г. /период 1/
от 21 юли до 10 август 2024 г. /период 2/

Продължителност: 3 или 4 седмици

Цени: Виж таблицата

Основна информация

Училището

TASIS или по-известно като The American School In Switzerland, е частно американско пансионатно и дневно училище в Швейцария. Това е най-старото от четирите училища TASIS като останалите три са разположени във Великобритания, Пуерто Рико и Португалия. Училището в Швейцария е разположено в Монтаньола, Лугано, в кантона Тичино и приема приблизително 700 ученици от цял свят. Училището разполага с отлични условия за обучение, спорт и забавление като компютърни лаборатории, библиотека с 30 000 тома, две физкултурни зали, художествени ателиета, фото лаборатории, музикални зали, театър, две зали за хранене и снек-бар и студентски салон.

Обучение

Училището предлага обучение по английски, френски или италиански език или други специализирани програми. Те са разпределни по възраст – Château des Enfants (ученици от 7 до 10 години); Middle School Program (ученици от 11 до 13 години) и High School Program (ученици от 14 до 17 години). В следобедните часове има организирана спортна и културна програма, както и екскурзии. Вечер се провеждат различни социални мероприятия като киновечери, караоке, дискотека, шоу за таланти и др.

Château des Enfants

Учениците избират една от следните програми:

  • Английски език – програмата дава възможност на начинаещи, средно напреднали и напреднали ученици да надградят своите умения по английски език.
  • Френски език – програмата запознава учениците с различни френскоговорящи страни и култури, като същевременно се фокусира върху лексиката и фразите, които им помагат да изградят своята увереност. Програмата е предназначена за начинаещи или средно напреднали по езика ученици.
  • Италиански език – програмата потапя учениците в културата и езика на Тичино – единственият италианоговорящ швейцарски кантон. Учениците изучават лексика и фрази, които могат да използват, когато са извън кампуса, както и самата италианска култура. Програмата е подходяща за начинаещи или средно напреднали по езика ученици.
  • Сценични изкуства – талантливи професионалисти в сценичните изкуства предизвикват креативността на учениците в сферата на пеенето, танците, драмата, музикалния театър, перкусиите и дори укулеле. Децата подготвят авторски мюзикъл и песни, които представят на Летния фестивал на изкуствата на училището.
  • STEAM – програма с обучение по наука, технологии, инженерство, изкуства и математика.

Middle School Program

Учениците избират една от следните програми:

  • Английски език
  • Интензивен френски език
  • Италиански език
  • Академично писане – програмата помага на учениците да подобрят писането си, като се научат как да структурират и пишат есета, кратки разкази и убедителни текстове. Подходяща е за ученици, чиито майчин език е английски или ученици, които имат много добри познания по езика.
  • STEAM (наука, технологии, инженерство, изкуства и математика)
  • Музикален театър – учениците в тази програма участват във висококачествени класове по актьорско майсторство, пеене и танци, работейки заедно с професионални учители по изкуства. Учениците с по-задълбочен интерес към театъра могат да изберат да се съсредоточат върху дизайна на костюмите, осветлението, звуковия дизайн и дизайна на продукцията. Всички ученици се насърчават да участват във финалното представление на Летния фестивал на изкуствата.
  • Дигитална фотография – в тази програма с учениците работи опитен фотограф. Фокусирана е върху изучаването на характеристиките на камерата, композицията, техниките за осветление и обработката на изображения, като са включени и различни пътувания до живописни места около Тичино. Учениците трябва да си носят собствен DSLR фотоапарат.

High School Program

Учениците избират една от следните програми:

  • Английски език
  • Интензивен френски език
  • Академично писане
  • Подготовка за IB (International Baccalaureate) – програмата е предназначена за ученици, на които им предстои да се обучават в първата си година от IB. Тя се фокусира върху трите основни компонента на образователната програма. Препоръчителна е само за ученици с отлично владеене на английски език. Програмата изисква учениците да имат лаптоп със себе си.
  • Lean Startup мастърклас – програмата се води от опитен преподавател и е фокусирана върху основните принципи на подхода за икономично стартиране, ключовите умения за стартиране на нов бизнес и предприемачеството. Програмата изисква учениците да имат лаптоп със себе си.
  • Курс за подготовка на портфолио – програмата е подходяща за ученици, които се подготвят да кандидатстват в училище по изкуства или за тези, които изучават IB Art или AP (Advanced Placement). Класическият подход в програмата позволява на учениците да подобрят както своите артистични умения, така и портфолиото. Необходимо е учениците да предоставят препоръка от преподавател по рисуване.
  • Музикален театър
  • Дигитална фотография
  • Кино и режисура – учениците участват в различни интензивни групи за създаване на филми, усъвършенствайки продуцентските си умения, за да създадат оригинален късометражен филм. Те изработват собствен оригинален сценарий за късометражен филм в секцията по сценарий, научават основите на филмовата игра в секцията по актьорско майсторство на екрана и научават занаята на филмовата продукция както на екрана, така и извън него по време на лабораторията за създаване на филми. Не се изисква учениците да имат предишен опит.
  • Дизайн и архитектура – програмата запознава учениците с дисциплините архитектура и дизайн. Работата в клас включва изучаване и скициране на архитектура от 19-ти и 20-ти век от слайдове и създаване на няколко модела, които се показват по време на Летния фестивал на изкуствата. В програмата има задължително пътуване през уикенда до Weil-am-Rhein, за да се разгледа прочутия музей на дизайна Vitra. Цената на екскурзията е 800 CHF.
  • Мода и текстилен дизайн – програмата въвежда учениците в очарователния свят на модния дизайн и илюстрацията. Те придобиват разбиране за процеса на проектиране, като се занимават с модна илюстрация, боядисване с естествено индиго, рисуване на коприна и печат на блокове, като същевременно стават по-уверени в дизайна. Учениците развиват осъзнаване на основните проблеми на устойчивостта в днешната индустрия и научават начини да бъдат по-съзнателни потребители. Програмата предлага възможност за посещение на местни модни офиси и музеи.
  • Италианска кухня – програмата се води от професионални готвачи и вдъхновява учениците да създават свои собствени италиански ястия. Те посещават пазари, за да набавят пресни продукти и посещават местни производители и историческа мелница. Занятията се провеждат в професионална кухня в центъра на Лугано, където учениците придобиват умения за работа с нож и знания за безопасността и хигиената на храните и основните принципи на готвене. 

Забележка: Програмите мода и текстилен дизайн и Италианска кухня се провеждат само в период 2.

Настаняване

Настаняването е общежитието на училището, а изхранването е на база пълен пансион – закуска, обяд и вечеря. Настаняването е според обявените дати за двата периода.

Спорт

Тенис, кросфит, голф, футбол, водни спортове и др. Предлагат се и спортни клубове срещу допълнително заплащане (информация по-долу).

Екскурзии

Милано, Цюрих, Люцерн и др.
Екскурзии с една или две нощувки в Ница, Монако, Венеция, Рим, Цермат, Интерлакен, Андермат и др. (срещу допълнително заплащане).

Детайлна информация

Цени за 2024 г.:

  Период 1
от 23 юни до 18 юли 2024 г.
Период 2
от 21 юли до 10 август 2024 г.
Château des Enfants /целодневна програма/ 9 610 CHF 8 110 CHF
Château des Enfants /Day Camp - без настаняване/ 4 710 CHF 4 310 CHF
High School и Middle School /целодневна програма/ 9 610 CHF 8 110 CHF
High School и Middle School /Day Camp - без настаняване/ 5 810 CHF 4 910 CHF

Цената включва:

  • Обучение съгласно избраната програма;
  • Учебни материали;
  • Тест за определяне на нивото;
  • Сертификат за участие в програмата;
  • Настаняване в общежитие;
  • Изхранване на база пълен пансион;
  • Ежедневни следобедни и вечерни забавления и активности;
  • Полудневни екскурзии;
  • Възможност за екскурзии с една или две нощувки срещу допълнително заплащане;
  • Трансфер от и до летището Малпенса в Милано или жп гарата в Лугано в определените дни на пристигане и заминаване;
  • 24-часов контрол, подкрепа и съдействие от училището.

Допълнително се заплащат:

  • Самолетен билет;
  • Медицинска застраховка;
  • Трансфер извън посочените летище, гара и дни на пътуване.

Цени на спортните клубове за 2024 г.:

Château des Enfants
7 до 10 години
Период

Период 1
от 24 юни до 20 юли 2024 г.

Период 2
от 23 юли до 12 август 2024 г.

Milan Academy Scuola Calcio
спортна академия с участието на треньори от AC Milan
/три пъти седмично/

500 CHF 400 CHF
Тенис академия 
/два пъти седмично/
400 CHF 350 CHF
Езда
/два пъти седмично/
400 CHF 300 CHF
Падъл борд
/два пъти седмично/
300 CHF 200 CHF
Middle School
от 11 до 13 години
Milan Academy Scuola Calcio
спортна академия с участието на треньори от AC Milan
/три пъти седмично/
630 CHF 530 CHF
Тенис академия 
/два пъти седмично/
700 CHF 500 CHF
Голф академия 
/два пъти седмично/
1 000 CHF 800 CHF
Плаване
/два пъти седмично/
300 CHF 250 CHF
Водни ски
/два пъти седмично/
500 CHF 450 CHF
High School
от 14 до 17 години
Milan Academy Scuola Calcio
спортна академия с участието на треньори от AC Milan
/три пъти седмично/
630 CHF 530 CHF
Тенис академия 
/два пъти седмично/
700 CHF 500 CHF
Голф академия 
/два пъти седмично/
1 000 CHF 800 CHF
Кросфит академия
/два пъти седмично/
200 CHF 150 CHF
Плаване
/два пъти седмично/
300 CHF 250 CHF

Водни ски
/два пъти седмично/

500 CHF 450 CHF

Условия за записване и анулиране:

  • При желание за участие в програмата се внасят 1 500 CHF депозит.
  • При записване за участие в програмата след 15 май 2024 г. за период 1 или след 15 юни 2024 г. за период 2 се заплаща цялата сума по програмата в 7-дневен срок.
  • При отказ от програмата направен преди 15 май 2024 г. или след 15 юни 2024 г. се удържат 1 800 CHF, включващи неустойка на учебния център. Останалата част се възвръща/не се удържа.
  • Не се възстановяват суми при закъснение, по-ранно прекратяване или пропускане на част от програмата.

Краен срок за внасяне на пълната сума – 15 май 2024 г.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com