Тайната на най-лесното научаване на чудж език
Изучаването на чужди езици е предизвикателство и нелека задача. В съвременния интернационален свят това е важно умение за комуникация, което всеки съвременен млад човек трябва да притежава и да развива непрекъснато, за да се впише в динамичната среда на своето време.
Един достъпен и добър начин за усвояване на чужд език е в „естествената” среда на страната, сред свои връстници, където се говори избрания език. Формулата за баланс между езикова подготовка и забавление през свободното от занятия време е лятната езикова ваканция в чужбина.
Там детето има възможността да затвърди знанията си, да прескочи езиковата бариера и да се освободи от задръжките в говоренето. И за да го разберат новите му приятели от различни краища на света, просто трябва да се изрази, използвайки наученото в клас. Притеснението „Ами, ако не го кажа правилно?!” изчезва, а постоянното слушане на чужда реч ще му помогне да свикне с произношението и да усвои интонацията на езика.
Една езикова ваканция включва не само обучение по езика, но и практикуване в реалната среда навън чрез посещения на забележителности, екскурзии до съседни градове, занимания по интереси или практикуване на спорт. Вечерите предлагат дискотеки, караоке или тестване на традиционна за държавата кухня.
Децата попадат в една различна среда, в която създават нови приятелства, докосват се до други култури и общуват със свои връстници от различни нации. Това развива в тях толерантност към света, помага им да бъдат по-самостоятелни и не на последно място натрупвант нови безценни знания и впечатления от живота - и всичко това става възможно с практикуването на изучавания език и свободата да се изразяват на него.
И колкото и да са различни, децата откриват помежду си много общи неща - харесват еднакви филми, храна, имат сходни интереси и хобита. Това създава в детето чувство на комфорт и сигурност от новото „семейство”.
То разширява своя мироглед, виждайки белите градини на Кент  или красотата на баварските Алпи през лятото, разхождайки се по алеите на двореца Шонбрун във Виена... и неусетно езиковата ваканция се превръща в едно незабравимо лято за детето, ваканция, която то дълго ще помни - с нови приятели, вълнуваща нова среда и много положителни емоции!
Доверете се на Дарби при избора на езикова ваканция за вашето дете!Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com