Изучаването на чужди езици е предизвикателство и не лека задача. В съвременния интернационален свят това е важно умение за комуникация, което всеки съвременен млад човек е добре да притежава и да развива непрекъснато, за да се впише в динамичната среда на своето време. 

Един добър и възможен начин за усвояване на чужд език е в „естествената” среда на страната, където се говори избрания език, сред свои връстници. Формулата за балансирано съчетание на езиково обучение и организирано приятно прекарване на свободното от занятия време е лятната езикова ваканция в чужбина. Там детето има възможността да затвърди знанията си, да прескочи езиковата бариера и да се освободи от задръжките в говоренето. И за да го разберат новите му приятели от различни краища на света, просто трябва да се изрази. Изчезва притеснението „Ами, ако не го кажа правилно!?” Постоянното слушане на чуждата реч ще му помогне да свикне с произношението и да усвои интонацията на езика.

Една езикова ваканция включва не само обучение по езика в учебна обстановка, а и практикуване в реалната среда навън – посещения на забележителности, екскурзии до съседни градове, занимания по интереси или практикуване на спорт. Вечерите предлагат денспартита за тийнейджърите или тестване на традиционна за държавата кухня. Децата попадат в една различна среда, в която създават нови приятелства, докосват се до други култури, общувайки със свои връстници от различни нации. Това развива в тях толерантност към света, изгражда самостоятелност и натрупване на нови безценни знания и впечатления от живота - и всичко това става възможно с практиуването на изучавания език и свободата да се изразяваш.

И колкото и да са различни, децата откриват помежду си много общи неща – харесват еднакви филми, храна, имат сходни интереси и хобита. Това създава в детето чувство на комфорт и сигурност от новото „семейство”. То разширява своя мироглед виждайки белите градини на Кент, или красотата на баварските Алпи през лятото, разхождайки се по алеите на двореца Шонбрун във Виена... Неусетно езиковата ваканция се превръща в едно незабравимо лято за детето, ваканция, която то дълго ще помни - с нови приятели, в нова среда и много нови емоции!

Ако имате интерес към езикови ваканции за деца в чужбина разгледайте нашите предложения от Holiday shop. Промоционните условия са само до 15 февруари. Вижте повече ТУК

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com