Искате да изучавате английски език на острова, но нещо в последните събития около страната ви възспира или притеснява?

В следващите редове ще отговорим на въпроса, който вълнува голяма част от тези, които имат желание да пътуват до Великобритания, за да изучават английски език, а именно:

"Какво ще се случи с пътуващите до Великобритания с цел обучение, ако държавата напусне ЕС?"

Добрата новина е, че ще има много малко промени преди края на декември 2020 г. и учениците ще могат да пътуват, както са го правили и досега. 

От деня, в който Великобритания напусне ЕС до края на 2020 година

Правителството на Обединеното кралство работи, за да гарантира, че ще има малки или никакви промени в начина, по който гражданите на ЕС/ЕИП и Швейцария ще влизат в Обединеното кралство в периода от деня на напускането на Великобритания до края на 2020г.

Ако Великобритания напусне ЕС със споразумение, учениците няма да усетят никаква разлика в начина, по който понастоящем влизат в Обединеното кралство. Това ще остане в сила до 31 декември 2020 г. През това време студентите ще могат да работят и да учат както сега.

Ако Великобритания напусне ЕС без споразумение, гражданите на ЕС/ЕИП и Швейцария ще продължат да влизат в Обединеното кралство, както правят сега. Разликата, обаче ще бъде в това, че ако планират да останат за повече от три месеца, ще трябва да кандидатстват за разрешение да го направят (Европейски отпуск). Това ще им позволи да останат до три години.
Ще има нова система за имиграция от януари 2021 г. за всички посетители.

Лични карти

Правителството на Обединеното кралство ще започне да приема лични карти за влизане в Обединеното кралство до декември 2020 г.
Ако няма споразумение, личните карти ще бъдат приети за влизане до 31 декември 2020 г. От януари 2021 г. ще се очаква всички посетители на Обединеното кралство да предоставят паспорт за влизане във Великобритания.

Ако има споразумение, ще има "период на изпълнение", докато законите се променят, така че личните карти да бъдат приемани до края на 2020 г.

Пътуване до Великобритания от 2021 година.

За студентите от ЕС/ЕИП/Швейцария все още ще бъде лесно да влизат в Обединеното кралство от 2021г. Те ще трябва предварително да кандидатстват за електронно разрешение за пътуване (ЕТА), което правителството на Обединеното кралство твърди, че ще бъде евтино и лесно. Когато пристигнат, те ще получат краткосрочна виза за обучение. Те могат също така да кандидатстват за други визи, които биха могли да отговарят по-добре на техните нужди.

Надяваме се тази информация да бъде полезна на всички, които мечтаят да изучават език в Обединеното Кралство и още не са го направили от притеснение, предизвикано от Брекзит и събитията около него.

Не го мислете толкова много, а побързайте да изберете една от страхотните ни програми за изучаване на английски език във Великобритания!

Свържете се с нас на телефон 02 988 03 40 за повече информация. 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com