От 14 до 18 март 2016 английското пансионатно училище Rendcomb College беше проведена седмица на науката под надслов „Науката – супергерой”.

Седмицата започна в Бирмингам с учениците от горните класове на A-Level с предмет химия. Те се забавляваха с четирима изключителни професионални химици, които споделиха новини за най-новите научни изследвания.
A-Level Биолозите бяха в Уелс в продължение на три дни, за да направят полеви проучвания на скалистия морски бряг, пясъчните дюни, тревните площи и реките.

Учениците от началната и средната степен  бяха на космическа одисея в Voyager Dome – планетариума на. Шефийлд за изготвяне на актуални новини за космическото пространство и свързването им с области от учебната програма.

Химия обществото на училището посети Университета Бирмингам за един вълнуващ поглед върху Crème Egg химията! Професор Peter Fryer сподели тайните, които правят тези великденски изкушения  толкова вкусни.

В края на седмицата дойде ред на учениците от A-Level да вземат участие в „Науката –супергерой”. Те презентираха пред състав от съдии. Съдия Д-р Becky Sage е доктор по химия от университета в Бристол. Тя е и управляващ директор на Interactive Scientific, компанията зад Nano Simbox, което е дигитална платформа за обучение по химия. Компанията е разработила бурно аплодираната Danceroom Spectroscopy, интерактивна инсталация, обхващаща образование, наука и изпълнение. Вторият съдия - George Oram има първокласна магистърска степен по Chemical Engineering от Loughborough University. Джордж вече e пуснал в продажба в световен мащаб първия си продукт през миналата година - 1-ви Dyson Purifier Heater. Той в момента е и технически ръководител на три проекта с дата за пускане на пазара през 2018 г. Третиият съдия- Питър Чен е бивш възпитаник на училището. Петър в момента е студент втора година биохимия в UCL, който е на  7-мо място в QS World University Rankings.

Седмицата завърши с творческо писане за космическия герой от Беликобритания – Tim Peak, участвал в Мисия Principia; научно изложение и състезание за рокли на тема: „Науката -  Супергерой”. Училището е основнао в началото на 20 век и сега в него се обучават около 250 ученика. В Rendcomb College в момента има и  80 чуждестранни ученика.

За повече информация за училището и сроковете и начините за кандидатстване в него се обръщайте към консултанта за средно образование на тел. 02/988 10 82, 0878696118 или на e-mail: sledu@darbi.eu

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com