Екип от ученици от английското пансионатно училище Cardiff Sixth Form College спечели регионалния кръг от състезанието за космически дизайн на НАСА, проведен в университета "Суонзи". Предстои им националният кръг в Imperial College London през март и участие в международния финал в САЩ. А група от млади учени от училището посетиха лабораторията "Ръдърфорд Епълтън" в Оксфордшир, която включваше обиколка на ISIS Neutron и Muon Source, както и семинар по астрономия с един от ключовите инженери. 

С успех се окичиха още двама възпитаници на училището – един спечели спортното отличие "Кеймбридж Блу", а друг получи титлата "Point of light" за доброволчество от министър-председателя Тереза Мeй. През този учебен срок беше организиран един фантастичен работен ден в централата за техническо обслужване и ремонт на самолети на British Airways, група от ученици по география бяха на изследователско пътуване в музея "Big Pit", а дебатиращите в Кардиф постигнаха много успехи както в състезанията по дебати в Бирмингам, така и в университета "Суонзи".

Cardiff Sixth Form College за седма поредна година е неотменно на върха по резултати на A-level от всички независими училища във Великобритания. Ако искате да научите повече за това пансионатно училище и за начините на кандидатстване в него, можете да пишете на e-mail: sledu@darbi.eu или да се обадите на тел. 02/988 1082.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com