Онлайн тест за академична ориентация за ученици от 6. и 7. клас
Тестът е първият по рода си в България, разработен специално за нуждите на децата и техните родители. Той създава един подробен личностен портрет, който може да е от голяма полза на ученика и на неговите родители, в процеса на избор на училище за продължаване на образованието. В стандартизацията му са взели участие над 13 000 ученика от цялата страна.
Тестът се прави ОНЛАЙН.
Неговата средна продължителност е ½ час и е предназначен за ученици от 6., 7. и 8. клас. Тестът дава информация в 5 направления.
Целта му е да информира за най-подходящото училище за средно образование на ученика, като едновременно с това запознава с основните категории училища, големината на класовете и профилиращите предмети.
Другата информация, която се получава е свързана с академичните интереси на ученика на база основните предмети, изучавани в училище. Тестът НЕ дава оценка за академичната успеваемост по даден предмет. Вместо това отговаря на въпроса кои са най-интересните предмети за ученика.
Тестът информира също така за 8-те базови стила на учене. В резултатите се коментират трите най-изявени стила на учене на ученика и се предлагат подходящи техники и методи за това.
Получава се също така информация за социалните аспекти на ученика - неговите вербални и писмени умения, презентационни умения, работа в екип, ориентация към крайни срокове, способност за вземане на решения, справяне със стрес, креативност и скала на лидерство.
Последното направление на теста е посветено на емоционалната интелигентност. Тази категория е интересна както на децата, така и на възрастните. Самият тест я измерва в пет скали - емоционална мотивация, разпознаване на емоциите в останалите, разбиране на собствените си емоции, контрол над емоциите и емоционална стабилност.
Ако решите, че нашето предложение представлява интерес за вас, искате за опознаете детето си чрез теста и да му помогнете в избора на училище, можете да се свържете с нас за детайли на
тел.: 02/988 10 82 или на e-mail: sledu@darbi.eu

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com