От 4 до 7 юни 2018 година на терените на спортния комплекс „Царско село” се проведе тазгодишния конкурс за 100% футболна стипендия на английското пансионатно училище Brooke House College, партньор на Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби”.

Преди тренировъчната част 35 момчета от цялата страна на възраст от 13 до 17 години направиха тестовете по английски език и по математика на английското училище. Някои от момчетата се представиха отлично и по двата предмета.

По време на тренировките с английските треньори на футболната академия към училището, както и по време на футболната среща участниците в конкурса бяха наблюдавани от известни футболни мениджъри.
На 7 юни 2018 в конферентната зала на Царско село Директора на училището, в присъствие на участниците в конкурса и техните родители обяви името на момчето, спечелило 100% футболна стипендия.
Победителят тази година е 16 годишният ученик от Велико Търново Христо Миленов Кьомеров. Христо е ученик в 10 клас на природо математическата гимназия „Васил Друмев” в града. От малък се занимава с футбол , а от 10 годишната си възраст тренира. В момента той е централен нападател във футболен клуб Етър, Велико Търново.

Тази година в конкурса взеха участие много силни претенденти. Това в голяма степен затрудни избора на победител. 7 от момчета получиха предложение за 50% стипендия от училището. Това са: Стоил Стефанов от Велико Търново, Васил Минков от Бургас, Христо Иванов от Велико Търново, Борис Димитров от София, Харалампи Харалампиев от Плевен, Ивайло Иванов от Лом и Мартин Димитров от Плевен.
Стипендиите са шанс тези талантливи момчета да продължат развитието си във футболната школа на Великобритания , като едновременно с това завършат английско средно образование в едно от пансионатните училища на острова.
Да им пожелаем успех.
За повече информация можете да се обаждате на тел. 02/988 1082 или да пишете на имейл: sledu@darbi.eu

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com