7 стъпки за избор на пансионатно училище в чужбина
Как да изберем училището за нашето дете сред морето от възможности? Как да го подготвим за успешен прием в него? Как да съобразим финансовите си възможности с таксите на училището? Как да изберем най-подходящата образователна система? Какви са възможностите за кандидатстване за стипендия и какви са шансовете на детето ни?
Това са само част от въпросите, които изникват при избора на пансионатно училище. За да бъдем полезни в този нелек избор сме изложили няколко полезни съвета.

Как да изберете пансионатното училище за детето ви?

При нас можете да научите всички подробности от процеса на подготовка и кандидатстване в индивидуална консултация. Ще получите информация за:

  1. Различните образователни системи и техните различия
  2. Сред кои държави бихте могли да избирате пансионатно училище
  3. Класациите на училищата в чужбина и изискванията им за прием
  4. Кои училища предлагат изключителна материална среда
  5. Колко вида спорт се практикуват в отделните училища, какви условия има за това и дали детето ви може да практикува любимия си спорт в училище
  6. Какви изкуства може да изучава детето ви и на какъв инструмент може да се научи да свири
  7. Кои училища предоставят стипендии на талантливи ученици и как може да се кандидатства за отделните видове такива
Колкото по-добре проучите училищата, толкова по-правилен избор ще направите за своето дете.

Как да подготвите детето си за кандидатстване в пансионатно училище?

Подготовката е дълъг процес и затова е необходимо да започнете навреме.

  • Подгответе детето за това, което предстои

Психологическата подготовка на детето ви е от особена важност. Нормално е то да изпита срах от новото и неизвестното, затова е задължително то да бъде подготвено предварително за това, което му предстои.

Тестът е психологически и цели да разкрие потенциала на ученика и академичните области, които биха се развили оптимално при правилен избор на училище за средно образование. Това не е изпит, а средство, с което да опознаете по-добре своето дете.

Резултатът от езиковия тест ще покаже нивото на владеене и нуждата от допълнителни занимания до достигане на необходимото ниво. Започнете допълнителната подготовка в езиков център или с частен учител.

Преодоляването на езиковата бариера и свободното проговаряне на езика се постига с лекота при участие в летните езикови ваканции в страните, носители на изучавания език.

  • Организирайте подготовка по математика или науки, по които детето ви ще държи приемен изпит, ако това е необходимо

Това можете да направите с помощта на преподавателите на колежа ни - Дарби Колидж.

Колкото по-добре подготвите детето си за кандидатстване в избраното пансионатно училище, толкова повече положителния резултат е гарантиран.
Консултантската къща ДАРБИ извършва консултации за средно образование в чужбина повече от 20 години. Работим с повече от 200 пансионатни училища в Европа, Америка и Австралия. С наша помощ стотици български деца продължават своето образование в пансионатните училища по света.
Доверете ни се и запишете своята консултация за средно образование още сега:
тел.: 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com