Безплатна инфо среща за родители
29 януари 2022, 11:00 часа, онлайн в Zoom

Събитието ще предостави изключителна възможност родителите да се запознаят с редица престижни пансионатни училища, които ще представят своите стипендии за талантливи български ученици.

Сред участващите в събитието училища са:

Стипендии за български ученици в пансионатни училища в чужбина
Повечето пансионатни училища във Великобритания предлагат определен брой стипендии за много способни или талантливи ученици и голяма част от тях биват разпределени до края на януари, предшестващ започването на учебната година през септември.

Кандидатурите за стипендии трябва да бъдат подадени в рамките на крайните срокове, които обикновено са посочени в основния формуляр за регистрация.

Необходимо е да бъдат представени доказателства по отношение на предишни училищни доклади, преписи (преведени на английски, ако е необходимо) и интервю или прослушване в училището. Стипендиите се отпускат въз основа на заслуги, а не въз основа на финансовото състояние на семейството.

Най-често стипендии се отпускат на ученици с таланти и постижения в областта на:

  • Академичните знания
  • Музиката
  • Сценичните изкуства
  • Изкуството и дизайна
  • Спорта

Стипендиите дават възможност учениците да се обучават с отстъпка от годишните училищни такси в размер от 10% до 100%, в зависимост от представянето на детето на приемните изпити или прослушванията при кандидатстването за тях.

Включете се в събитието, информирайте се и задайте всички свои въпроси!

 

Научете всичко за средното образование в чужбина и възможностите за стипендии за български ученици!
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК >>