Английското училище за средно образование Brooke House College, Англия съвместно с Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби” организира ежегодно  конкурс за футболна стипендия в размер на 100% , за един футболен български талант.
Училището Brooke House College e създадено преди 50 години и е международен бординг колеж за средно образование. В него се обучават ученици от 14 до 19 годишна възраст от различни краища на света. Около 10% от тях са англичани. Brooke House College се намира в малкия английски град Market Harborough, разположен на час път с влак северно от Лондон и на час и половина от Heathrow с кола.

От девет години към училището има изградена и функционира Футболна академия, в която тренират ученици от училището от различни националности.

До сега, със 100% футболна стипендия за училището са заминали осем български момчета, като  паралелно с участието си във футболната академия  се обучават по английската образователна система. Някои от тях вече са завършили  своето средно образование и са студенти, а други са поели  по пътя на професионалния футбол.

В Brooke House College се обучават и други талантливи българчета със стипендии до 50% от годишната такса на училището,  които също се занимават с футбол в Академията.

Първите 14 момчета вече направиха тестовете по английски език и математика. Практическата част на конкурса ще се проведе в началото на месец юни – от 6 до 9 юни 2016г.  участниците ще тренират под наблюдението на треньорите от Академията. Последния ден прд участниците ще бъде обявен спечелилия 100% стипендия.

Записванията продължават!
Всеки, който изяви желание да участва в конкурса, трябва да попълни документи и задължително да се яви на изпити по английски език и математика. Следващата сесия ще се проведе на 4 юни 2016г. Тестовете на училището могат да бъдат направени в офисите на Консултантска къща Дарби  – София, Плевен, Варна или Бургас. В същия ден ще бъдат проведени и  интервютата на новите кандидати с директора на училището .

За втора поредна година са поканени да участват младежи от Румъния, Македония, Сърбия и Албания. Желанието на организаторите е момчетата от тези страни да премерят сили в 4 дневен тренировъчен лагер. Заедно с българските участници ще тренират и ще изиграят две футболни срещи с цел всеки да покаже таланта и подготовката си.

Младежите ще бъдат наблюдавани от английски футболни агенти, изпратени от английската футболна федерация. Наред със стипендията, която могат да получат, младежите могат да бъдат забелязани и харесани директно за професионалния футбол на Англия.

Всичко това е един уникален шанс за всеки талант, избран да продължи подготовката и развитието си във футболната школа на Англия.

За повече информация и регистрация за участие в конкурса се обръщайте към офисите на Дарби в страната или на тел.02/988 10 82.