Представяне на английското пансионатно училище за момичета Roedean School

На 11 март 2016 година от 18.00 часа директора по международните връзки на Roedean School - Mr. Barrand ще представи училището в София.

Roedean School e пансионатно училище, което традиционно дава отлично личностно възпитание и сериозна образователна подготовка на момичета на възраст от 11 до 18 години. Приемът е изключително прецизен, поради индивидуалните изисквания и високите критерии за кандидатстване.Училището е създадено през 1885 година от сестрите Lawrence с първоначална цел да дадат физическо възпитание на младите момичета и да възпитат у тях силен, и независим дух за лична изява и реализация, въз основа на широка академична подготовка. В съвремието в него се обучават около 400 момичета на възраст от 11 до 18 годинил От тях 300 живеят в пансиона на училището, като около 180 от тях са чуждестранни ученици. Момичетата се обучават в двете степени на английското средно образование - GCSE  и A Level.
Кацнало на върха на стръмна скала, училището е емблематична сграда, която привлича внимание. Основната сграда, възстановена впървоначалния си меден цвят е проектирана от викторианския архитект сър Джон Симпсън.

roedan2Училището е изградило изключително реноме на пионер сред девическите училища във Великобритания  и е предпочитано от деца и родители. От 1912 година в него се  изучават  естествени науки, от 1920 година - съвременни технологии. Негова гордост са традиционните първи места от Националните състезания по химия на Великобритания. Днес момичетата изучават текстилен, строителен, автомобилен, компютърен дизайн и иновативни технологии. Училището разполага с две основни сгради, отлични лаборатории с над 150 компютри в мрежа, мултимедиен езиков център. Предлагат се за изучаване всички западно европейски езици, а така също латински и гръцки. За момичетата с наклоности към изкуството се предлгат предмети като драма и театрални науки, провеждат се сериозни занимание по балет.

Училището е изградило три общежития за настаняване на момичетата според тяхната възраст. По-малките се настаняват в стаи от 2 до 4 легла, а по-големите са настанени в самостоятелни стаи.

Извънкласните форми на училището предлагат участие в множество клубове по интереси – астрономия, дизайн и технологии, скулптура и др. Спорта е част от живота в училището. На разположение на учениците са закрит плувен басейн, скуош кортове, хокей и крикет терени и много други.

Roedean School  отпуска ежегодни академични стипендии до 10% от годишната такса, а така също и стипендии за изявени таланти в областта на музиката, драмата, танците и другите изкуства.


За повече информация: Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, тел. 02/988 10 82 или email: sledu@darbi.eu