Culford School отваря врати за момчета през 1881. Почти век функционира като момчешко училище и през 1972г. започва да приема и момичета. През 1904 г., когато крал Едуард и кралица Александра посещават училището e открита библиотеката, която към момента разполага с 10 000 тома. Съвременни информационни носители – CD и DVD са на разположение на учениците.

Училището се намира в североизточна Англия, на час и половина път от Лондон и на 40 минути от Кеймбридж.
Кампусът му се разпростира на 480 акра площ. Една от най-красивите сгради на училището – Culford Hall е идеално място за конференции, семинари и други събития като абитуриентските балове на учениците или откриване на новата учебна година.
Целта на училището е да възпитава млади хора, които да бъдат чест за него и гордост за родителите си. Учениците на Culford са истинското доказателство за неговите успехи.

Culford School разполага със спортен и тенис център с 4 закрити тенис корта, закрит 25 метров плувен басейн, стена за катерене, съвременно оборудвана спортна зала, 6 открити тенис корта, фитнес център, танцово студио и др.

Учениците се настаняват в три къщи за момчета и две за момичета. Инвестирани са 2 милиона паунда в обновяването на две от тези къщи.

Учебни програми:

GCSE
A Levels

Изучавани предмети:

Английски език и литература, математика,физика, химия, биология, френски, немски испански, музика, музикална технология, изкуство и дизайн, бизнес, икономика, латински, психология, класически цивилизации, театрални науки, спорт и др.

Стипендии:

Училището дава стипендии в размер на 25% от учебната такса. Стипендиите могат да бъдат както академични, така и за спорт – хокей, ръгби, плуване или тенис, музика, драма или други изкуства.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Brighton College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина ”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com