Lime House School е основано през 1899 година. На сегашното си място в графство Къмбрия се премества през 1946 година. Училището осигурява достъпно и качествено средно образование в чужбина за момчета и момичета на възраст от 7 до 18 години. В училището потенциалът и талантите на всеки ученик се насърчават и внимателно, напълно индивидуално се развиват. Уютната атмосфера предлага на всеки ученик възможност да развие своя потенциал както академично, така и социално, като насърчава академичните му постижения заедно със спортните и културните, а също така и неговото личностно развитие. Училището гарантира развитие на увереност и самочувствие в едни щастливи млади хора, като ги подготвя за живота извън него. Отлична материална база е на разположение на децата - съвременно оборудвани лаборатории, класни стаи, библиотека, спортна зала и плувен басейн.

Момичетата и момчетата са настанени в отделни къщи за живот. Стаите са с 2 до 4 легла в зависимост от тяхната възраст. За развитие на талантите в училището има създадени множество клубове: филмов, за направа на бижута, шах клуб, по готварство, за поезия, по ветроходство, изкуство и текстил, по компютри и много други. На спорта се отделя голямо внимание. Има изградени клубове по ръгби, нетбол, бадминтон и хокей. Едновременно с това се развиват множество индивидуални спортове като плуване и тенис.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • Summer courses 

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, математика, висша математика, статистика, биология, химия, физика, география, история, счетоводство, бизнес, немски език, информационни технологии, изкуство и дизайн, графичен и продуктов дизайн и други.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com