Разположено в сърцето на Англия, училището е част от групата King’s Group Schools, която съществува от 1969 година. Тя обединява училища в няколко страни, в които се преподава по английската образователна система. Осъществява се междукултурно общуване между учениците от тези училища. Основната му сграда e великолепна постройка във викториански стил - е построена през 1856 година от преподавател по музика от университета в Оксфорд за момчетата от хора на църквата St. Michael’s.

St. Michael’s College е малко, приятелски настроено международно училище, предлагащо на своите ученици всички условия в подготовката им за кандидатстване в университети. Голямото разнообразие от националности в училището осигурява стимулираща интелектуална среда за всички. Акцент в процеса на образование е личното отношение към всеки ученик.

Базата на училището е обновена изцяло през 2009 - както учебните блокове, така и къщите за настаняване. На разположение на учениците са три лаборатории, компютърна зала с вътрешна и интернет връзка, богата библиотека.

Спортната база включва игрища за атлетика,футбол, бейзбол, крикет, волейбол, тенис кортове, открит плувен басейн, фитнес зала, .
Модерните сгради осигуряват високо качество на настаняването на уччениците. То може да бъде в общежитието на училището или в приемно семейство. Общежитието разполага с пет къщи със стаи с едно, две или три легла със самостоятелни санитарни възли. Във всяка от къщите за настаняване има всекидневна с телевизор, DVD и видео, а така също кухня.

Учебни програми:

GCSE
A Level
Foundation courses
Summer school

Изучавани предмети:


Математика, физика, химия, биология, история, английски език, френски, немски, испански, изкуство, история на изкуството, икономика, бизнес, психология, социология, дизайн.

Стипендии:

Училището отпуска ежегодни стипендии от 5 до 100%. Тези стипендии се присъждат на ученици с изключителни академичини, спортни или музикални заложби.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в St. Michael’s College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com