CAMBRIDGE CENTRE FOR SIXTH FORM STUDIES е разположен в университетския град Кеймбридж, в близост до ж.п. гарата на два часа път от Лондон. Той е едно от водещите, независими бординг училища в Англия, специализирано в подготовката на програмите A Level и GCSE.

Училището подготвя своите ученици за кандидатстване и прием в едни от най-елитните университети в Англия и Америка.

Преподавателите и персоналът на CCSS осигуряват освен качествена подготовка и изключително внимание към всеки един ученик.

Независимо от академичните постижения, произход и възможности, отношението към всички е еднакво и учениците имат възможността да се развиват индивидуално в училищната среда.

Изучавани предмети:

Науки, математика, английски език и литература, класически цивилизации, компютри, драма и театър, икономика, мода и текстил, филмови науки, правителство и политика, графичен дизайн, право, медийни науки, висша математика, счетоводство, психология, социология, немски, испански и др.

База:

Училището разполага с модерни лаборатории по езици, медийни науки, изкуство, фотография и компютри.

За учебната 2009/2010 се открива нова сграда и историческата част на града, в непосредствена близост до колежите на университета. На разположение на учениците ще бъдат модерни лаборатории по науки, драматично студио и нова библиотека.

За спорта се използва модерната спортна база на Pembroke College, където може да се спортува всички.

Учениците се настаняват в отделни къщи за момичетата и за момчетата, в самостоятелни стаи, където са предоставени модерни условия за живот.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com