Международното пансионатно училище Carlsbad International School e разположено в световно известния спа курорт Карлови Вари, един невероятен град в Чешката Република. В него се обучават деца от 13 до 19 години от 25 държави.

Училището предлага програма, която балансира академичното развитие и личностното израстване на своите ученици. Създадена е уникална среда, в която учителите стават ментори, съучениците остават приятели за цял живот, а обучението се превръща в мощни житейски умения. Използваната иновативна комбинация от традиционно преподаване и съвременни методи, инструменти и техники на обучение отговаря на стила и склонността за обучение на всички ученици. Материалната база е модерна и включва съвременни класни стаи, библиотека, компютърни и езикови кабинети и други.

Настаняването на децата е в модерно обзаведеното общежитие на училището. На разположение са стаи с 2, 3 или 4 легла със собствен санитарен възел. На спорта е отредено особено място в училището. Предлагат се професионални програми по голф, тенис и триатлон (плуване, колоездене, бягане), където на желаещите да се занимават с тези спортове се предлагат професионални тренировки.

Учебни програми

  • Pre IB
  • IB 

Изучавани предмети

  • Английски език, испански, немски, руски, математика, физика, химия, биология, екологични системи и общества, история, география, икономика, психология, визуални изкуства

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.