Прием 2020 – последен шанс за студентски заеми в Англия
Днес беше направено изявление на британския министър на Висшето образование за статута на европейските студенти стартиращи обучението си в английски университети от 2021 година.
Според взетото решение от 2021 година евростудентите вече няма да имат право на такси за обучение като местни студенти и няма да
получават студентски кредити от английската държава.
Сега се очаква ответната реакция на университетите, които изключително ценят европейските студенти и ще направят всичко възможно, за да запазят статута им и правото на финансиране. Много от учебните заведения вече обявиха, че ще подпомогнат бъдещите студенти със стипендии, за да запазят шансовете им за обучение във Великобритания.
С очакване се гледа към Шотландия и Уелс, които още не са обявили какви ще бъдат таксите им за евростудентите за 2021 година и дали ще предоставят студентско финансиране както досега.
Важното послание към момента е, че всички права на започващите обучението си през 2020 година са гарантирани до края на обучението им (както за размера на таксите, така и за възможностите за финансиране), a кандидатстването за прием през септември все още е
възможно.
Ако сте обмисляли кандидатстване ИЛИ ако сте се отказали от приема си за 2020 в английски университет, свържете се с ДАРБИ, за да Ви помогнем да стартирате обучението си през септември и да гарантирате финансирането за цялото си университетско обучение.
Обсъдете всички възможности с консултантите ни:
uniedu@darbi.eu02/988 10 92

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com