Желаещите да следват медицинска специалност в Германия, могат да избират измежду не повече от 34 университета, а конкуренцията е толкова силна, че дори с отлична оценка на дипломата кандидатстването е изключително рисково.

От 10 години в Германия е въведен тест за медицинските специалности (ТМС-тест), който има за цел да увеличи шансовете за прием на кандидат-студентите, като за някои университети, резултатите от теста са сред задължителните изисквания за кандидатстване.

ТМС-тестът се провежда веднъж годишно, през първата седмица на м. май и изисква предварителна регистрация и заплащане на такса за участастие. Системите за записване за теста отварят на 1-ви декември, а крайния срок за регистрация е 15-ти януари.

Кандидат-студентите за медицински специалности разполагат с месец и половина да преценят дали имат шанс за прием и без явяване на теста, изисква ли се задължително от университетите, които са си избрали, как могат да се подготвят.

Ако не успеете сами да намерите отговор на тези въпроси, не се колебайте да се свържете с консултантите на Дарби. Ще се радваме заедно да изградим Вашата стратегия за кандидатстване.

За връзка с нас:

Централен офис:
София, пл. Света Неделя 4
02 988 10 92
uniedu@darbi.eu
Офис Варна
Ул. „Тодор Икономов” 12, етаж 1
052 632001
officevarna@darbi.eu
Офис Бургас
ул. "Цар Симеон I" 68, етаж 1
0878/ 670 736
officeburgas@darbi.eu
Офис Плевен
ул. Сан Стефано 12,
к-с Кентавър, етаж 3, офис 16
0879/ 880 781
officepleven@darbi.eu

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com