На 23.03.2018г., се проведе финалното състезание от Националната викторина на английски език „Образование на бъдещето”, организирана от „Дарби”, с генералното спонсорство на Британски съвет България и с подкрепата на Националния дворец на децата и Американски университет България. Това е единственото кариерно състезание за гимназисти в страната, включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН. 

Правото да се срещнат на финала си извоюваха 6 училища от цялата страна -победители в регионалните състезания от викторината във Варна, Бургас, Хасково, София, Плевен и Благоевград, които се проведоха през ноември 2017г.

След оспорвана надпревара национален победител във викторина „Образование на бъдещето” 2017-2018 е отборът на ЕГ „Акад. Л.Стоянов”-гр. Благоевград. Те спечелиха голямата награда, осигурена от „Дарби” - 2-седмичен безплатен езиков курс във Великобритания през лятото, както и участие в TEDx тазгодишното издание на Американски университет България.

Класиралите се на второ място – учениците от НЕГ „Гьоте”, гр Бургас, бяха отличени с безплатно явяване на международен изпит IELTS от Британски съвет България.

Призовата тройка бе допълнена от отборите на 1 АЕГ-гр. София и СУ „Ц.Церковски” –гр. Полски Тръмбеш,които получиха възможност за безплатен онлайн курс IELTS Speaking в Езиков център „Дарби”.
Петото място зае СУ за Хуманитарни науки и изкуства „К.Преславски” от град Варна, следвани от ПЕГ „Д-р Иван Богоров” –гр. Димтировград, които бяха отличени с предметни награди. Всички участници получават дипломи и грамоти от Националния дворец на децата, а награда едноседмична екскурзия в страната за отбора с най-силна подкрепа отиде при 1 АЕГ-гр. София.

Викторина 2017-2018 вече е история. Честито на победителите! Очаквайте ни отново следващата година!

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com