Нова процедура и критерии за прием в университети за специалност ПСИХОЛОГИЯ 
от 2020/2021 в Германия

Немската провинция Баден-Вюртемберг въвежда иновативен процес на подбор на студенти по психология в университетите във Фрайбург, Хайделберг, Манхайм, Тюбинген и Улм.

От зимен семестър 2020/2021 г. желаещите да изучават психология в тези университети могат да повишат своята конкурентност чрез преминаването на приемен изпит „STAV-Psych“. Резултатът от него ще бъде използван като важен критерий при разпределението на студентските места за зимния семестър 2020/2021 г.

STAV-Psych е модулен тест, състоящ се от множество задачи в следните направления: логическо мислене, математика, биология, тест по английски език, разбиране на психологията като наука. Повече информация за изпита: https://bit.ly/2PvgRf8

Регистрацията за участие в STAV-Psych е онлайн в периода от 7 януари до 14 февруари 2020 г. За изпита се заплаща такса от 100 евро.

STAV-Psych се провежда само веднъж годишно, за 2020 г. е предвиден на 16 май, а резултатите ще бъдат обявени през месец юни 2020 г.

Причина за новата процедура е решение на Федералния конституционен съд, който е постановил реорганизиране на правните основи за подбор на студентите, с цел по-справедливо разпределяне на местата като се включи и друг критерии за подбор, независим и необвързан с дипломата за средно образование.

Решението засяга всички програми с ограничен прием в Германия, така че тепърва ще очакваме много нововъведения в процедурите.
ДАРБИ ще продължи да Ви информира за всички настъпващи промени в Германия касаещи прием 2020/2021 г.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com