Университети в Канада - характеристики на канадското висше образование

Канадските университети са международно известни с високото качество на преподаване и множеството възможности за научни изследвания. Дипломите от канадските висши учебни заведения са с равностойна тежест като американските и други университети от Британската общност. Повечето университети предлагат широка гама от специалности и всички видове степени - бакалавърска, магистърска, докторска, а също така се издават и специални сертификати за професионална квалификация.

За да кандидатствате, трябва да покажете познания по английски език - най-често се изисква IELTS, но обикновено се приема и TOEFL. Резултатът, който трябва да получите на тези тестове варира според изискванията на институцията, където кандидатствате и избраната от вас специалност. За успешен прием в бакалавърска програма трябва да сте преминали и 12-годишно обучение в основно и средно училище, а за магистърска - 16-годишно обучение.

Българските студенти се нуждаят от виза, за да учат в Канада. Посолството преценява всяка кандидатура индивидуално на базата на представените документи. С най-голяма тежест са писмото за прием в университет, банковият документ за наличието на достатъчно средства за издръжка на студента и чистото съдебно минало на кандидата.

Партньорите на ДАРБИ в Канада:

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com