5 стъпки - Как да станеш успешен студент в чужбина
Искаш да учиш в чужбина, но не просто да заминеш за някоя популярна страна или университет, а да направиш пълноценен и инфомиран избор, който да те изведе до успешна реализация в бъдеще?
Ето как да го направиш с нашите 5 стъпки, гарантирано изпитани в 23 годишния ни опит на консултанти-експерти за висше образование в Европа и по света.
Първо и най-важно – и най-дългият път започва с първата крачка, а именно - решението какво да учиш и коя специалност е подходяща за теб. Разбира се, ние знаем, че това е един от най-трудните моменти, защото готови отговори и универсални рецепти няма, но ще бъдем до теб в задаването на точните въпроси и заедно ще открием силните ти академични черти и личностни качества, а след това и подходящите сфери за реализация. Ще ти помогнем и чрез Кариерния тест на ДАРБИ – наша собствена разработка, на база работата и опита ни през годините.

Второ – след като си избрал какво да учиш, идва въпросът къде да учиш. Тук отново заедно ще отидем на едно образователно пътешествие, в което ще се спрем не само на основните и най-популярни дестинации (като Великобритания, Нидерландия, Германия, Австрия и Франция), но и ще посетим не по-малко качествени за висше образование страни, като Швеция, Финландия, Италия, Белгия, Ирландия, Швейцария и др. Ще представим условията, изискванията за кандидатстване и предимствата на всяка държава, както и ще пресметнем необходимия ти бюджет. Така ще бъдеш сигурен колко ще ти струва образованието в чужбина и ще направиш добре обмислена инвестиция. При нас можеш да имаш повече възможности, като комбинираш кандидатстване в няколко държави.

Трето и непосредствено свързано с втората стъпка – какви чужди езици владееш и как да достигнеш да необходимото ниво за обучение в чужбина. Ще ти помогнем с диагностициране на езиковото ти ниво и практически съвети как да продължиш да надграждаш знанията и уменията си занапред. Ще разчиташ на безценната помощ на експертите от Езиков център ДАРБИ – носител на Платинен статут за международен изпит IELTS от Британски съвет България.
Четвърта стъпка, след като си избрал специалност, дестинации и език на обучение, е подготовката на твоята кандидатура и документи за кандидатстване. Ние няма да те караме да кандидатстваш само на едно място, а ще направим заедно подбор и стратегически избор на университети (всички възможности в една страна), защото вярваме, че изборът е предимство и ти дава повече време да прецениш кое е точното място. Ще подготвим документите заедно така, че  да достигнем максимума на потенциала ти и да изградим твоята най-добра визитка.
Пета, финална стъпка, след като сме получили отговорите на университетите и ти вече знаеш къде отиваш да учиш, е да ти помогнем с практическата подготовка преди заминаване – помощ за настаняване, кандидатстване за заем, записване в университета, застраховки и документи, които се носят на място. Ще преминем заедно през всеки един от тези етапи, за да бъдеш сигурен какво се очаква от теб и да имаш най-добрата предварителна ориентация.

В края на това едногодишно пътешествие заедно – от първата до последната, пета стъпка, ти вече ще си израснал много и ще бъдеш готов за всичко, което ти предстои. Но ако все пак срещнеш трудности, не се притеснявай, защото ние оставаме заедно и във връзка и след като вече си студент.

Довери се на Дарби и запиши консултацията си за обучение в чужбина сега!

За повече информация и въпроси:

ДАРБИ София – (пл. Света Неделя 4, ет.5) uniedu@darbi.eu; 02/ 988 10 92
ДАРБИ Варна – (ул. Тодор Икономов, 12) officevarna@darbi.eu; 052/ 632 001

За кандидатите от други градове организираме и онлайн консултации.