7 любопитни факта за Royal Holloway, които не знаехте
Лондонският университет, разположен в Егъм е неуспоримо един от колежите с най-впечатляваща архитектура и не по-малко богата история.
Подбрали сме няколко интересни факта за тази особено предпочитана дестинация за провеждане на летни езикови ваканции.
  1. Сградата на основателя (Founders Building) е включена в много филми и телевизионни предавания като: Отмъстителите: Ерата на Ултрон, Имението Даунтън, Антик „Роудшоу” и Имението „Хауърдс Енд”
  2. Актьорът Марк Стронг, изиграл прочутия злодей лорд Блекууд във филма на Гай Ричи „Шерлок Холмс” е завършил Драма и Театър в Royal Holloway.
  3. Създателката на един от популярните съвременни бестселъри - „Аз преди теб”, определен като „истински триумф” и „абсолютно завладяващ”, Джоджо Мойс, също е била възпитаник на Royal Holloway.
  4. Колежът е основан от милионера Томас Холоуей, като „Дар от £600,000 за нацията”. Той самият е натрупал богатството си, продавайки патентни лекарства.
  5. През 1886 г., Royal Holloway е основан като колеж само за жени от Кралица Виктория и е започнал да приема мъже чак през 1945 г.
  6. Royal Holloway е използван като олимпийско село за гребане през 2012 г.
  7. Royal Holloway се слива с Bedford College през 1985 г. и Royal Holloway Bedford New College, който бива открит от не кой да е, а Нейно Величество кралица Елизабет II през 1986 г.
Убедете се сами какво страхотно място е Royal Holloway като се запишете за езикова ваканция там с отстъпка още това лято с Дарби!
За повече информация и записвания се свържете с нас на:
тел.: 02/988 10 82 или 0882 214 133
e-mail: sledu@darbi.eu 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com