Средни училища в Германия

Характеристика на немското средно образование

В Германия децата започват училище на 6 годишна възраст. Първото училище, което посещават немските ученици (Grundschule) e началното. Обучението продължава в една от следните училищни форми, които обединяват първата степен на системата на средното образование, а именно:

Nauptschule - води до получаването на свидетелство, което позволява да се продължи обучението в професионално училище до 18 години.

Realschule - води до получаването на свидетелство, което позволява да се продължи образованието в професионално училище, общо-образователно училище или в гимназия – Gymnasium.

Gymnasium - води до получаването на диплома за завършено средно образование – Abitur след полагане на матура, която дава възможност за продължаване на образованието в университет или друг тип висше учебно заведение.

В Германия съществуват около 3 000 частни училища, голяма част от които са "бординг". Всички те следват стандартите на немската образователна система в учебната програма, организацията, структурата на учебния процес, квалификацията на преподавателския състав. На възпитаниците се предлага отлична материална база, както за учебния процес, така и за настаняването.

В зависимост от провинцията, в която се намират, някои частни училища предлагат освен получаване на немска диплома за завършено средно образование, възможности за обучение и получаване на дипломата "International Baccalaureate" (IB).

Berlin Brandenburg International School

Berlin Brandenburg International School

Berlin Brandenburg International School е водещо международно училище, вдъхновяващо учениците си към високи постижения и учене през целия живот. В училището се обучават деца на възраст от 15 до 19 години от

средно образование в Германия

Schloss Neubeuern Schule

Schloss Neubeuern Schule е създадено през 1925 г. Това е частно смесено училище, което е независим и признат член на проект на министерство на културата “Мodus 21”, в който членуват елитни и иновативни

Немско средно училище - SCHULE SCHLOSS SALEM

Schule Schloss Salem

Schule Schloss Salem е немско бординг училище, основано в началото на 20 век от последния райхсканцлер на Германия - Макс фон Баден и педагогът и политик - Курт Хан. Курт Хан е автор на множество

Частна немска гимназия

Schule Schloss Stein

Schule Schloss Stein е основано през 1948 г. от фамилия Уискот, чиито наследници и до днес управляват частната гимназия. Немската гимназия е със солидна репутация.

St. George’s International British School in Germany

St. George’s International British School in Germany

St. George's International School е международно пансионатно училище по английската образователна система. Основано е през 1985 година и разполага с три кампуса - в Кьолн, Дуйсбург-Дюселдорф и Мюнхен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com