Средни училища в САЩ

Характеристика на американското средно образование

От Хавай до Делауеър, и от Аляска до Луизиана, всички 50 щата имат свои собствени правила и закони по отношение на образованието. Независимо от това, че в САЩ няма национален учебен план, определени предмети се изучават във всички основни и средни училища в цялата страна. Повечето американци преминават през 12-годишен курс на обучение в основно и средно училище. С дипломата или сертификата за средно образование, кандидат-студентите могат да кандидатстват в колеж, университет, професионално училище (за придобиване на квалификация за някаква професия) или други професионални училища.

За американските деца образованието започва на 6-годишна възраст. В продължение на 5 или 6 години те посещават основно училище, след което се прехвърлят в средно училище. Повечето от учениците, които не посещават държавните основни и средни училища, се записват в частни училища, за които родителите им плащат такси за обучение. Важно е да се отбележи, че много от частните училища са ръководени от религиозни организации. В учебния план на тези училища, освен стандартните академични курсове, са включени и часове по религия, докато в обществените училища такива часове не се провеждат. Разпространено е и т.нар. homeschooling (обучение у дома), при което родителите сами обучават децата си.

 Florida Preparatory Academy

Florida Preparatory Academy

Американското пансионатно училище за средно образование Florida Preparatory Academy (преди Florida Air Academy) е създадено през 1961 г. от полковник Джонатан Дуаит. Водещото военно

St. Croix High School

St. Croix High School

St Croix High School e частно средно училище, финансирано от лютеранската църква. През 2007 година то отбелязва своята 50 годишнина.

Washington Academy

Washington Academy

Washington Academy е създадено през 1823 г. Училището е интернационално и смесено. В него учат 300 ученика на възраст между 13 и 18 години.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com