Училища в Испания

Характеристика на испанското средно образование

ispania harakteristiki

Наоколо 12-годишна възраст децата в Испания постъпват в средно училище (El Instituto). Първите четири години от обучението в тази степен на образование се наричат "la E.S.O" (Educaciyn Secundaria Obligatoria) – задължително средно образование. Учeниците могат да завършат обучението си на края на тази степен или с навършване на 16-годишна възраст. В средните училища се преподават разнообразни предмети, включително английски или френски език по избор.

След края на "la E.S.O" учениците могат да продължат в двегодишния академичен курс за "Bachillerato" или да се запишат в курс по практическо обучение, наречен "Modulos". Следдве години в "Bachllerato", учениците полагат тежки изпити. Тяхната крайна оценка се образува като комбинация от резултатите от изпитите и оценките през годината.

Един месец по-късно учениците, които искат да продължат образованието си в университет, полагат общ изпит за прием в университет (P.A.U.). Специалността в университета, която могат да изучават, зависи от резултата от изпита и от резултатите от техния "Bachillerato". Системата на испанското средно образование се състои от субсидирани от държавата училища и мрежа от частни училища, много от които са чуждестранни и включват значителен брой британски институции. 30% от испанските ученици в момента учат в частни училища, повечето от които са смесени, дневни учебни заведения.

средно образование в Испания

CAXTON COLLEGE

Caxton College е училище, предлагащо всички степени на английското средно образование във Валенсия, Испания. „ Научете два езика, открийте две

IGCSE и A-level в Испания

King`s College

King`s College е основано през 1969г. и е смесено дневно и бординг училище, което предлага отлично академично обучение на деца до 18 години. Признато е от Министерство на образованието на Испания като училище с изцяло

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com