Швейцария

Характеристика на швейцарското средно образование

shveicaria harakteristiki

Основното образование в Швейцария продължава от четири до шест години - съобразно кантона. В зависимост от това къде е получено основното образование (т.е. от продължителността му) и къде ще се осъществи средното, продължителността на гимназиалното обучение варира между седем и девет години.

В Швейцария има различни видове училища за средно образование, като: академични (които подготвят учениците за образование в университет), професионални (подготвят учениците за широка гама от професии) и общообразователни училища (в тях се предлага по-продължително обучение по общообразователните предмети).

College du Leman

College Du Leman е създаден през 1960г. Колежът е интернационален и включва детска градина, основно училище и гимназия. В момента в колежа учат около 1750 ученика от над 100 различни националности.

Institut Auf Dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg е основан през 1989 година. Образователната цел на училището е изразена в думите на Хайнрих Песталози: "Да се научим да живеем е целта на цялото образование." Да могат да говорят различни езици, да

Institut Monte Rosa

Institut Monte Rosa предлага на вашия син или дъщеря най-доброто всеки ден: вълнуващо местоположение и безопасна среда, съчетани с преимуществото на една истинска семейна атмосфера. Просто си

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com