Защо да се доверите на агенция/консултантска къща при избора на езиково обучение в чужбина?
Вероятно много от вас се чудят няма ли да спестят повече пари, избирайки да се запишат директно с училището/езиковия център и какви са дивидентите, ако изберат да се доверят на консултант?

Ето няколко предимства, които да вземете предвид, когато решавате да продължите ли сами или да поверите всичко агенция, която партнира с организациите в чужбина:

  • Агенцията може да ви посъветва за най-доброто училище, курс и опит за вас.

Една агенция може да препоръча училище от редица училища, с които работят, въз основа на специфичното искане и профил на ученика, както и опита, който са имали с този тип ученик и това училище. Понякога училище, което изглежда интересно в интернет, може да не е най-добрият избор, като се има предвид възрастта на ученика, липсата на конкретен курс, вида на наличното настаняване или други причини.

Когато се свържете с дадено училище за информация за езиков курс, освен ако предложенията му не са напълно неподходящи, училището винаги ще се старае да Ви се препоръча, вероятно адаптирайки предложенията си, ако няма точно това, което търсите. Макар, че не е задължително да имате лош опит, ако ползвате този начин на записване, агентът винаги може да ви предложи по-добра алтернатива.

  • Не спестявате от цената, като резервирате директно в училището, а понякога дори харчите повече.

Когато една агенция каже, че не обозначава цените на училището, вероятно ще платите същата цена за пакета, каквато бихте платили, резервирайки директно в училището. От друга гледна точка обаче, цените, които виждате публикувани на уебсайта, важат за всички пазари в света. В стрмежа си да балансират микса от националности, училищата са склонни да предлагат отстъпки на едни държави, докато същото не важи за други.

Те могат също и да предлагат отстъпки на своите агенти - понякога за да установят нови отношения с тях или пък да ги възнаградят за производителност. Особено в последния случай, когато се свържете с училище, самото училище може да не успее да предложи отстъпка, докато е много вероятно един агент да го направи.

  • Агенцията познава местния пазар.

Вашият агент може да ви даде много повече информация за пътуването ви в чужда страна и посещението на дадено училище там - какви специални съображения може да има за студентските визи, как най-добре да стигнете до тази страна или град (добрият агент често е посещавал училището лично) и ако не искате да бъдете в класове, пълни с ваши сънародници, той/тя ще ви каже кои училища да избягвате и в кои периоди от годината. И най-важното е, че един агент ще ви разкаже всички тези неща на вашия собствен език, като избягвате всякаква възможност да не се разберете със събеседника, поради езикова бариера.

  • Някои училища не искат непременно да се занимават с директни резервации, дори ако предлагат тази възможност онлайн.

Висококачествените училища искат да се концентрират върху това, което умеят най-добре, тоест да ви научат на езика, който искате да усъвършенствате, организирайки извънкласни дейности, които ще запомните за цял живот. Те искат да са сигурни, че се чувствате комфортно и щастливи с училището и условията, които са ви предоставени. Всички тези неща отнемат време и ресурси, които едно училище би предпочело да инвестира по други начини. Една местна агенция може да осъществи по-добра и по-пълноценна работа и именно затова много от училищата, инвестират времето и парите си в изграждането и култивирането на взаимоотношенията със своите агенти.


 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com