Швейцарска образователна система
Швейцарците не са обединени от общ език, но живеят мирно заедно от векове и поддържат своя неутралитет, който се е превърнал в тяхна запазена марка. Швейцария може да е неутрална, но не е безлична. Здравата сплав от германски, френски и италиански елементи формира националната култура, а алпийската природа на страната има достатъчно енергия да въодушеви и най-скептично настроения пътник. Швейцария е привлекателно място не само за туризъм, но и за получаване на качествено образование. Швейцарските колежи за средно образование, наред с английските бординг училища имат водеща роля в света на образованието.
В Швейцария се преподава на три езика в различните части на страната – френски, немски и италиански. Швейцарската образователна система е разделена на 9 нива или типове училища. Тъй като държавата се състои от 26 кантона се наблюдават и малки различия в структурата на образованието. В Швейцария се преподава на три езика в различните части на страната – френски, немски и италиански. Швейцарската образователна система е разделена на 9 нива или типове училища. Тъй като държавата се състои от 26 кантона се наблюдават и малки различия в структурата на образованието.
Основното образование продължава от 4 до 6 години, в зависимост от кантона. Средното образование варира от 7 до 9 години. Дели се на долно ниво – от 3 до 5 години и горно с продължителност от 3 или 4 години.

В Швейцария има различни видове училища за горното ниво на средното образование:

  • Академични, които подготвят учениците за постъпване в университет
  • Професионални, които подготвят учениците за широка гама от професии
  • Общообразователни - в тях се предлага по-продължително обучение по общообразователните дисциплини
Швейцарските частни пансионатни (бординг) училища имат вековната слава на едни от най-престижните в света. Характерно за тези училища е голямото разнообразие от учебни програми и видове дипломи. В тях при желание можете да се запишете в английско училище, да учите в него и да завършите с английска диплома, да учите в американско училище и да получите американска диплома, френско, италианско, немско или швейцарско училище – със съответната диплома за средно образование.

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com