Английска образователна система - IGCSE & A Level
Английското образование има вековни традиции и репутация на едно от най-добрите. Хиляди ученици от цял свят избират да отидат в Англия, за да се докоснат до уникалния образователен опит и да получат световно призната диплома за средно образование.
Методите на обучение в Англия се развиват през вековете като в основата им винаги е било развитието на отделната личност. Това дава възможност на учениците да развиват потенциала си, да формират собствено мнение и да защитават  идеите си, като ги излагат пред общността.
Креативността се стимулира, а оригиналното мислене се насърчава.
Средното образование в Англия е носител на много прогресивни идеи, а корените му са дълбоко в основите на западноевропейските идеи за ерудиция и обучение.
Системата на средното образование включва две степени: IGCSE и A Level.
От 14 до 16 годишна възраст учениците изучават средно 10 предмета и се подготвят за получаване на сертификат за средно образование – IGCSE. Днес IGCSE е задължителен изпит при завършване на средно образование.
От 16 до 18 годишна възраст, ако ученикът иска да учи в университет, следва програмата A Level в средното училище в Sixth Form. През този период се изучават 4 или 5 предмета, като цялостна подготовка за университет. В края на обучението се държат изпити, а на основа на резултатите от тях кандидатите се приемат в университет.
Основно изискване при кандидатстването за средно образование в Англия е ученикът да отговаря на възрастовите граници.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com