Английското образование има вековни традиции и  репутация на едно от най-добрите. Хиляди ученици от цял свят избират да отидат в Англия, за да се докоснат до уникалния образователен опит и да получат световно призната диплома за средно образование.

Методите на обучение в Англия  се развиват през  вековете  като в основата им винаги  е било  развитието  на отделната личност. Това дава възможност на учениците да развиват потенциала си, да формират собствено мнение и да защитават  идеите си , като ги излагат пред общността.

Креативността се стимулира, а оригиналното мислене се насърчава.

Средното образование в Англия е носител на много прогресивни идеи, а корените му са дълбоко в основите на западноевропейските идеи за ерудиция и обучение.

Системата на средното образование включва две степени : IGCSE и A Level.

От 14 до 16 годишна възраст учениците изучават средно 10 предмета и се подготвят за получаване на сертификат за средно образование – IGCSE. Днес IGCSE е задължителен изпит при завършване на средно образование.

От 16 до 18 годишна възраст, ако ученика иска да учи в университет следва програмата A Level в средното училище в Sixth Form. През този период се изучават 4 или 5 предмета, като цялостна подготовка за университет. В края на обучението се държат изпити, а на основа на резултатите от тях кандидатите се приемат в университет.

Основно изискване  при кандидатстването за средно образование в Англия е ученикът да отговаря на възрастовите граници.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com