Като гражданин на ЕС, учещ в университет в друга страна от ЕС, от българския студент не може да се изисква заплащане на по-високи учебни такси от местните студенти. Българските студенти имат право и на същите стипендии, покриващи учебните такси, като гражданите на съответната страна.Това правило обаче, не се отнася непременно до заемите и стипендиите за издръжка. Въпреки това някои страни могат да предоставят по своя инициатива стипендии за издръжка на чуждестранни студенти.

Великобритания

Въпреки повишените учебни такси в Англия, бакалавърските степени ще останат достъпни за българските студенти благодарение на ниско лихвените студентски кредити, чрез които студентите ще могат и през следващите години да финансират обучението си в пълен размер.

  • Шотландия – кандидатстване за финансиране на учебната такса – приоритетно до края на юни, след това късни кандидатури – свържете се с ДАРБИ за помощ (02/988 10 92 / uniedu@darbi.eu )
  • Англия - кандидатстване за студентски заем за учебната такса – приоритетно кандидатстване до края на май, след това късни кандидатури  – свържете се с ДАРБИ за помощ (02/988 10 92 /uniedu@darbi.eu )
  • Уелс – българските студенти получават безвъзмездна финансова помощ от правителството на Уелс, която намалява таксата им до 3465 лири. За остатъка, студентите могат да изтеглят ниско-лихвен студентски кредит, подобен на този в Англия. Свържете се с ДАРБИ за помощ при кандидатстването (02/988 10 92 / uniedu@darbi.eu )

L`Universite du Luxembourg  (Люксембург)

Българските студенти могат да кандидатстват за държавни стипендии. Предлага се също възможност за получаване на кредит от държавните банки само с 2 % лихва, чието изплащане започва две години след края на обучението като кредитите са платими за срок от 10 години. 
За допълнителна информация и кандидатстване за стипендиите можете да се обърнете към консултантите на ДАРБИ – uniedu@darbi.eu или 02/988 10 92.

IUBH School of Business and Management (Германия)

Висшето образование в Германия често изненадва кандидат-студентите със своите особености. Тук съществува разделение на университетите по видове, каквото не се среща в България. Различни са и учебните програми на отделните специалности, като обучението по време на бакалавъра е по-общо, с идеята студентите да се запознаят само с основите на дадена наука, а по-специализирани познания да получат по време на магистратурата си. Не само в държавните, но дори и в частните университети, специалности като маркетинг, туризъм или Event-Management почти не се срещат и разбира се, са разработени на немски език.
IUBH School of Business and Management е едно от малкото учебни заведения в Германия, които предлагат обучение изцяло на английски език. Освен мениджмънт на туризма и хотелиерството, международен маркетинг, международен мениджмънт и организиране на събития, се предлага и обучение и по Авиационен мениджмънт, каквото не се среща никъде другаде в Германия.
Университетът IUBH умее да се грижи за своите студенти, дори и за тези, които нямат финансовата възможност да си позволят обучение в частен университет. Те имат право да кандидатстват за ниско-рискови заеми, чието изплащане започва чак след като студента завърши и започне да изкарва доходи над минималните.

Освен това IUBH School of Business and Management отпуска стипендия, в размер на 3600 евро, която покрива над 30% от годишната такса за обучение в университета. Това подпомагане е насочено към високо мотивирани студенти, които са показали добри резултати в училище. Стипендията се отпуска за всички бакалавърски и магистърски програми,които се изучават в кампусите в Бад Хонеф и в Берлин.
За да не пропуснете сроковете и шанса си да получите финансиране за своето обучение, не пропускайте да се свържете с консултантите на Дарби. Те ще Ви съдействат при избора на правилната за Вас специалност, подготовката на документи и спазването на необходимите срокове.

За повече информация и записване потърсете консултантите на „Дарби” в София, Варна, Бургас и Плевен на имейл uniedu@darbi.eu или на тел.02/9881092

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com