Конкурсът за 100% футболна стипендия за 2022 г. приключи и има своя победител!
Ясно е кой е победителят в тазгодишния конкурс за 100% футболна стипендия, организиран от Консултантска къща ДАРБИ и английското училище Brooke House College.

14-годишният футболен талант Велин Димитров, който в момента играе във ФК Септември София се пребори с над 40 участници, които също дадоха всичко от себе си и бяха отлично подготвени.

Именно затова училището предложи и редица стипендии от 50%.
За конкурса
През юни 2022 г. ДАРБИ, заедно със своя дългогодишен партньор – английското училище Brooke House College проведе за 14-та поредна година конкурс за млади футболни надежди и им предостави уникална възможност – 100% стипендия за обучение в училището за големия победител и частични стипендии за най-изявените таланти.
Както всяка година, конкурсът се състоя от два етапа – първо бяха проведени изпити по английски език и математика, а заключителният втори етап, представляващ практическата част от конкурса се проведе от 29 май до 2 юни 2022 г.
Тази година отбележи рекорден ръст в желаещите да вземат участие в конкурса, а на 2 юни 2022 г. в 13:30 ч., в комплекс „Царско село“, в който традиционно се провежда конкурса, по време на официална церемония бе обявен тазгодишния победител в конкурса – 14-годишният Велин Димитров.
Фактът, че последните две години бяха силно белязани от COVID пандемията не попречи на организацията и провеждането на конкурса и дори през 2021 г. за първи, но със сигурност не и за последен път, победителят в конкурса бе млада дама. Виктория Цветкова се бори и се доказа наред с всички момчета, представи се отлично академично и заслужено получи възможността да продължи да се развива в престижното учебно заведение. Победата на Вики отвори нови хоризонти пред конкурса и тази година броят момичета, желаещи да участват в него се удвои. Самата тя също специално дойде тази година, за да се включи в конкурса.

Конкурсът дава чудесна възможност на много български таланти да получат солидно образование във Великобритания и едновременно с това да развият своите футболни умения. Годишната такса в Brooke House College е близо 39 000 £, а предоставената пълна стипендия е за няколко години и е валидна до края на обучението. Благодарение на конкурса досега над 500 младежи са успели да се докоснат до тази невероятна възможност, а близо 50 от тях са заминали да се обучават в училището със стипендии. Към днешна дата Brooke House College са инвестирали в обучението на български младежи и девойки над 500 000 £.

Истории на успеха

За много от победителите конкурсът, последващото обучение и придобит опит в Brooke House College поставят основите на професионален път, за който мнозина млади футболни таланти мечтаят. Един от тях е Лазар Боянов - възпитаник на Brooke House College, обучавал се там две години със стипендия от 50%. Наскоро той бе картотекиран и ще играе за португалския Насионал Мадейра - един от трите юношески отбора на световната суперзвезда Кристиано Роналдо.

Илиян Митрев също възпитаник на Brooke House College, спечелил футболния конкурс през 2013 г. в момента е кондиционен треньор в Академия ЦСКА. Неведнъж той е споделял, че свързва двете години прекарани в училището с най-добрите в живота му досега.

Николай Тодоров, спечелил стипендия през 2012 г. наскоро подписа с шотландския ФК Дънфърмлин Атлетик. Преди това той е играл в отборите на Нотингам, Англия и Хартс, Шотландия.

Поздравяваме всички участници за представянето в конкурса и им желаем успех, а на Велин честитим голямата заслужена победа! С нетърпение ще следим неговия професионален път, който несъмнено ще е изпълнен с много предизвикателства, още големи победи и много покорени върхове!
Разгледайте галерията със снимки от конкурса тук.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com