Конкурсът за 100% футболна стипендия за 2020 г. приключи и има своя победител!
От 2 до 5 август 2020 г. в спортния комплекс „Царско село” в град София, се проведе тазгодишният конкурс за 100% футболна стипендия на английското пансионатно училище Brooke House College, дългогодишен партньор на Консултантска къща ДАРБИ. Конкурсът се организира и провежда в София, като през 2020 се проведе за 12 година.

Преди тренировъчната част, 22 момчета от цялата страна, на възраст от 13 до 17 години, направиха изпитните тестове по английски език и математика и петима от участниците се представиха отлично и по двата предмета.

Всички участници в конкурса са активно спортуващи ученици, но голяма част от тях са и отлични ученици - това показаха резултатите от изпитните тестове.
В условията на COVID-19, при стриктна организация и спазвайки здравните норми, три дни момчетата тренираха и участваха във футболна среща, наблюдавани от футболни мениджъри.
Треньорите, провели конкурса, под ръководството на мениджъра на Футболната академия на английското училище, са бивши възпитаници на училището. Радостин Александров е работил като треньор във Футболната академия след завършване на висшето си образование в Националната спортна академия в София, а преди това е участвал в един от първите проведени конкурси. Другият треньор - Илиян Митрев е 100% стипендиант на същия конкурс през 2008 година. Завършил е английското училище, тренирайки в неговата футболна академия.
На 5 август 2020 г., в конферентната зала на комплекс Царско село, управителят на Консултантска къща ДАРБИ - г-жа Бистра Илиева, в присъствие на участниците в конкурса и техните родители, обяви името на момчето, спечелило 100% футболна стипендия.
Победителят тази година е 14-годишният ученик от София - Мартин Цветков. Той е ученик в 7. клас на 134 СУ „Димчо Дебелянов“. Той тренира от 6-годишна възраст. В момента е полузащитник и десен бек във футболен клуб ЦСКА (София). Ето какво споделя в своето есе за началото Мартин: „Всичко започна на 6 години. Гледах футболна среща между английските отбори Челси и Ливърпул. Казах си, че искам да бъда като тях и започнах да тренирам футбол в младежката футболна академия YFA. От 2005 година тренирам в ЦСКА (София)“.
Участниците тази година показаха много добра подготовка. Това накара ръководството на училището да предложи и частични стипендии. Никола Йотов от Плевен спечели 70% стипендия, а 9 от момчетата получиха предложение за 50% стипендии.
Стипендиите са един невероятен шанс момчетата да продължат развитието си във футболната школа на Великобритания, като едновременно с това завършат английско средно образование в едно от пансионатните училища на острова.
Пожелаваме им успех!

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com