От 27 до 30 май 2019 година в спортния комплекс „Царско село” в София се проведе тазгодишният конкурс за 100% футболна стипендия на английското пансионатно училище Brooke House College, партньор на Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”. Конкурсът се организира и провежда в София за 11 година.


Преди тренировъчната част 26 момчета от цялата страна на възраст от 13 до 17 години направиха изпитните тестове по английски език и математика на английското училище. Отлични оценки по английски език имат 8 момчета, а по математика – 6 момчета. Четирима  се представиха отлично както по английски език, така и по математика. Всички участници в конкурса са активно спортуващи ученици, но почти половината от тях са и отлични ученици - това показаха резултатите от изпитните тестове.


По време на тренировките с английските треньори на футболната академия към училището, както и по време на футболната среща, участниците в конкурса бяха наблюдавани от известни футболни мениджъри. За първи път в историята на конкурса участниците имаха възможност да тренират заедно с момчетата от отбора на футболната академия на английското училище. В свободното си време можеха да наблюдават и двете приятелски срещи на английския отбор в отборите на Витоша Бистрица и Славия.


На 30 май 2019 г. в конферентната зала на Царско село, директорът на училището, в присъствие на участниците в конкурса и техните родители, обяви името на момчето, спечелило 100% футболна стипендия.

Победителят тази година е 15 годишният ученик от Варна - Боян Арзатов. Боян  е ученик в 9 клас на IV Езикова гимназия „ Фредерик Жолио Кюри“ в града. От 6 годишен е влюбен във футбола и от тази си възраст тренира. В момента той е десен бек във футболен клуб „Черно море“, Варна.


Участниците тази година показаха много добра подготовка. Това накара директора на училището да предложи и 11 частични стипендии. Калоян Сомов от София спечели 66% стипендия, а 10 от момчетата получиха предложение за 50% стипендия. Това са: Александър Димитров и Антонио Калчев от София; Никола Йотов, Мартин Димитров и Александър Гугучков от Плевен; Радостин Пенчев от Шумен; Михаил Стражаков от Благоевград; Пламен Найденов от Пловдив и Самуил Александров и Стелиян Тодоров от Бургас.


Стипендиите са един невероятен шанс момчетата да продължат развитието си във футболната школа на Великобритания, като едновременно с това завършат английско средно образование в едно от пансионатните училища на острова.
Да им пожелаем успех!


За повече информация можете да се обаждате на тел. 02/988 10 82 или да пишете на имейл: sledu@darbi.eu

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com