Колежът е разположен в сърцето на Англия, само на час от Лондон. Поради характера на училището – международен колеж за средно образование - в него се обучават млади хора от различни краища на света. В него е създадена обстановка на уют и топлина, както и персонално внимание към всеки ученик.

Колежът предлага подготовката на ученици от цял свят за влизането им в най-добрите университети на Великобритания. Предоставя широк спектър от програми и курсове. Особен интерес сред чуждестранните ученици предизвиква програмата University Foundation, чиито профили са: бизнес, икономика, счетоводство и инженерни науки. В училището също така се извършва подготовка за всички изпити на Кеймбридж.

На разположение на учениците са три отлично оборудвани лаборатории, компютърна зала, студио по изкуствата и библиотека. Освен обучение, на учениците се предоставят възможности за спорт и различни социални дейности. Учениците спортуват в градския спортен център, като заниманията им в различните видове спортове са в зависимост от техните интереси. От няколко години към училището функционира и Футболна Академия. Всяка година училището организира конкурс за футболна стипендия в България, като в него взимат участие десетки млади футболни таланти. Конкурсът се провежда благодарение на дългогодишното партньорство на Brooke House College и ДАРБИ. Повече за него можете да разберете тук.

Настаняването е осигурено в няколко къщи на колежа в двойни или единични стаи. Децата се настаняват в зависимост от възрастта си.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • Foundation course
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Математика, физика, химия, биология, история, английски език, изкуство, история на изкуството, право и политически науки, компютри, икономика, бизнес науки, география, психология, търговско право, история на архитектурата, фотография, дизайн, социология и други.

Стипендии

  • Ежегодни академични стипендии до 50% от годишната такса. От няколко години и футболни стипендии, както и комбинирани – за академични и футболни постижения.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com