Колежът е разположен в сърцето на Англия, само на час от Лондон.
Поради характера на училището – международен колеж за средно образование - в него се обучават млади хора от различни краища на света. В него е създадена обстановка на уют и топлина, както и персонално внимание към всеки ученик.

Колежът предлага подготовката на ученици от цял свят за влизането им в най – добрите университети на Обединеното Кралство. Предоставя широк спектър от програми и курсове. Особено интерес сред чуждестранните ученици предизвиква програмата University Foundation, чиито профили са: бизнес , икономика, счетоводство и инженерни науки. В училището също така се извършва подготовка за всички изпити на Кеймбридж.

На разположение на учениците са три отлично оборудвани лаборатории, компютърна зала, студио по изкуствата и библиотека.
Освен обучение, на учениците се предоставят възможности за спорт и различни социални дейности. Учениците спортуват в градския спортен център, като заниманията им в различните видове спортове са в зависимост от техните интереси.От няколко години към училището функционира и Футболна Академия. Всяка година училището организира конкурс за футболна стипендия в България, като в него взимат участие десетки млади футболни таланти.

Настаняването е осигурено в няколко къщи на колежа в двойни или единични стаи. Децата се настаняват в зависимост от възрастта си.

Учебни програми:

GCSE
A Level
Foundation course
Summer school / courses

Изучавани предмети:

Математика, физика, химия, биология, история, английски език, изкуство, история на изкуството, право и политически науки, компютри, икономика, бизнес - науки, география, психология, търговско право, история на архитектурата, фотография, дизайн, социология и други.

Стипендии:

Ежегодни академични стипендии до 50% от годишната такса. От няколко години и футболни стипендии, както и комбинирани – за академични и футболни постижения.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Brooke House College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu

или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com