Училищата, включително тези, които са разположени до големите градове са абсолютно безопасно място за всяко дете. Учениците живеят в своеобразна комуна, характеризираща се с висока култура и взаимна поддръжка, където при абсолютно уважение към индивидуалното пространство на  всеки ученик  ще бъде веднага забелязано посегателство върху неговата чест и достойнство.

Частните пансионатни (Boarding Schools) са училища, където част от учениците, или всичките учат и живеят в него заедно с учителите. Първите такива училища са се появили в Англия още през Средновековието. Те са били създавани по подобие на колежите в Оксфорд и Кеймбридж и почти до 19 век преподавателите в тях са били църковни служители. Класическото пансионатно училище става особено популярно по време на колониалната експанзия на Британската империя. В съвремието то е една от най-предпочитаните форми на обучение не само във Великобритания, но и практически във всички страни- бивши нейни колонии.

Обикновено пансионатните /бординг/ училища имат няколко отделни сгради и значителна  по размер територия. Директора живее заедно със семейството си на територията на училището, а неговите деца като правило учат в него. В учебните корпуси освен класните стаи има отлично оборудвани лаборатории, конферентни зали, театрални и музикални зали, зали за танци и компютърни зали.

Съвременните пансионатни /бординг/ училища имат отлични спортни съоръжения, тъй като на спорта в тях се обръща огромно внимание. Той се разглежда не само като средство за укрепване на здравето, но и като  школа за възпитаване на характера.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com