Пансионатните /бординг/ училища имат традицията да обучават уверени млади хора, които имат смелостта да живеят заедно със връстниците си и да приемат предизвикателството да пораснат. По-голямата част от учениците се наслаждават на училищните дни и поддържат връзка със своето училище до края на живота си.

Класовете в училищата са малки, което дава възможност на учителите да отделят индивидуално внимание на всеки ученик и да му помогнат да постигне високи резултати. Учителите много внимателно се отнасят към изработването у децата на висока мотивация към учебния процес. За тези училища е характерна атмосферата на високи очаквания и на така наречената етика “ти можеш”. Задачата на учителите е да разберат кои са силните страни на всеки ученик, да ги развият и да заложат на тях.

Голямото преимущество на тези училища е уважението към всеки ученик от страна на директора и учителите, а така също и от целия персонал на училището.

В пансионатните /бординг/ училища учебната година е разделена на три учебни срока, средно по 12 седмици всеки. Между сроковете има продължителни ваканции – коледна и великденска около един месец, а през летния период – около два месеца, когато обикновно учениците се прибират по домовете. В средата на всеки срок има малка ваканция (half – term) обикновено с продължителност от една седмица.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com