Concord School е основано през 1949 г. и се намира на територията на замъка Актън-Бърнел, в графство Шропшър, на три часа път от Лондон. Училището неизменно заема първи места в класацията на Times за престижни училища. 70% от завършващите ученици продължават своето образование в университетите в Оксфорд и Кеймбридж, а също така в LSE, UCL, Imperial College.

Concord School е независимо международно училище, в което се учат талантливи и амбициозни момичета и момчета на възраст от 13 до 19 години, като 90% от тях живеят на пълен пансион в 17-те къщи за настаняване. Всяко дете може да разчита на подкрепа от личния си наставник, с когото има всекидневни срещи. Училището е ангажирано да осигури на своите възпитаници качествено образование, да разшири мирогледа им и да стимулира способностите им.

На учениците се предлагат възможности за извънкласни занимания като благотворителни инициативи, оркестър, джаз бенд, училищен хор, различни клубове по интереси - дебати, философия, програмиране, японски език, пчеларство и др. Организират се редовни седмични пътувания до Бирмингам, Честър или Кардиф, като се посещават концерти, пиеси, лекции, галерии, музеи и спортни мероприятия. Всяка година се правят екскурзии в чужбина и в последните години бяха посетени Париж, Берлин, Барселона, Ню Йорк и Коста Рика.

Учениците могат да избират сред следните възможности за спорт: футбол, нетбол, баскетбол, бадминтон, тенис, стрелба с лък, скуош, водно поло, волейбол, плуване, фитнес, танци, езда, а редовно се организират и приключенски лагери със скално катерене, колоездене, кану-каяк. Настаняването е в отделни къщи за момчета и за момичета.

Учебни програми

  • GCSE
  • IGCSE
  • A-Level
  • Summer Courses

Изучавани предмети

  • Математика, английска литература, биология, химия, физика, изкуство, театър, икономика, география, история, музика, фотография, статистика, висша математика и следните езици: английски, френски, немски, латински и испански.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com