Kensington Park School е малко пансионатно училище, разположено в сърцето на космополитния централен Лондон. Неговите малки класове гарантират, че то е приятелско, приветливо и академично целенасочено училище, където грижата е от първостепенно значение и топлите взаимоотношения между ученици и учители са в основата на огромните постижения на неговите възпитаници. Училището е част от образователната институция Astrum Education Group.

KPS Lower School се намира в Bark Place от северната страна на градините Кенсингтън и е подходящо за ученици на възраст от 11 до 16 години. KPS Sixth Form за ученици на възраст от 16 до 18 години е точно на юг от парка в Queen’s Gate, срещу Природонаучния музей. KPS предлага широка и балансирана британска учебна програма, в малки класове, в модерна, динамична и богата на технологии среда, водеща до квалификации GCSE и A-Level. Всички ученици се насърчават да развиват умения, които ще обогатят живота им, за да успеят в забързания и непрекъснато променящ се свят. Училището развива и широк спектър от социални и културни интереси чрез образователно преживяване.

За спорта се използва спортният център Ethos на Imperial College, разполагащ с най-съвременната фитнес зала и басейн; спортният център „Will to Win“ в Хайд Парк, оборудван със спортни площи, подходящи за всякакви метеорологични условия и Westway Center - важен местен център за върхови постижения в катеренето.

Настаняването е в Princess Beatrice House - централно разположен пансион с отличен пасторален екип, осигуряващ безопасността и подкрепата на учениците. Предлагат се единични, двойни или тройни стаи, всички със самостоятелни бани.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, математика, висша математика, химия, физика, биология, комбинирани науки, френски, испански, мандарин, латински, испански, изкуство, класически цивилизации, драма, история, география, бизнес, икономика, политика, психология, социология, физическа култура

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com