Независимото пансионатно училище за момичета и момчета Leweston School е основано през 1891 година. Разположено е в обширен парк от над 40 декара в непосредствена близост до живописния английски град Шерборн, графство Дорсет. Градът е известен с Абатството и с множеството си средновековни сгради.

В училището се обучават 300 деца на възраст от 4 до 18 години. Малкият размер на това пансионатно училище дава възможност за индивидуален подход в обучението на неговите ученици, а също така и за постигане на отлични академични резултати. Ежегодно повече от половината завършващи училището получават покана да продължат образованието си в университетите на Russell Group.

Общежитието е разположено в сградата на училището, като момчетата и момичетата са на различни етажи. По-малките ученици се настаняват в стаи с 3 или повече легла, а големите – в единични или двойни стаи.

Създадени са условия за развитие на различните таланти. Музиката и изкуствата заемат сериозна част от свободното време на възпитаниците на училището. Децата могат да участват в клубове по изкуство и дизайн, да играят в училищните театър или балет, или да участват в клуба за филмово изкуство. Отличните спортни съоръжения дават възможност на учениците да практикуват множество спортове като плуване, футбол, баскетбол, бадминтон, тенис, лека атлетика, гимнастика и др.

Учебни програми

  • GCSE
  • A Level
  • BTECs
  • Pre-U

Изучавани програми

  • Английски език, английска литература, бизнес, биология, химия, икономика, изящни изкуства, математика, висша математика, френски език, география, история, италиански език, музика, психология, физика, испански език, религиозни науки

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com