Училището Rochester Independent College (RIC) е основано през 1984 година от преподавателите по математика Брайън Пейн и Саймън де Белдер. През 2016 година става част от Dukes Education Group, образователна организация с мрежа от няколко училища в Англия. Разположено в старинния английски град Рочестър, училището е само на 50 км. югоизточно от Лондон. В Рочестър е роден и живял Чарлз Дикенс.

В RIC 1/3 от учениците са чуждестранни и са на възраст от 15 до 18 години; 75% от учениците в училището са англичани. Всички те имат възможност да избират сред голям брой предлагани предмети. Към всеки ученик има индивидуален подход, съобразен с неговия академичен потенциал. На разположение са изградена отлична материална база и опитни преподаватели, голяма част от които са и университетски такива.

Департаментът по изкуствата има първокласна репутация и много възпитаници на училището са станали художници, графични дизайнери и илюстратори. Успехът на RIC се основава твърдо на зряла, спокойна, но академично предизвикателна работна среда. За настаняване на учениците са създадени отлични условия. Учениците се настаняват в кампуса на колежа в самостоятелни стаи със санитарен възел, а учениците над 18 години могат да изберат и университетско общежитие. Има възможност за практикуване на различни видове спорт, участие в различни клубове по интереси и много други извънкласни занимания.

Учебни програми

  • GCSE
  • IGCSE
  • Pre A Level
  • A Level

Изучавани предмети

  • Английски, математика, физика, химия, история на изкуството, история, география, медийни науки, кинознание, социология, графичен дизайн, музикална технология, драма, фотография, немски, испански, френски, икономика, бизнес, философия, информационни технологии и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com