Queen Ethelburga’s Collegiate е пансионатно училище за момчета и момичета, разположено в графство Йорк, Северна Англия. По успех то се класира на първо място в престижната класация на Северна Англия. Училището е основано през 1912 г. и разполага с един от най-модерните учебни кампуси във Великобритания.

През последните години са инвестирани над 80 милиона британски лири в обновления и различни проекти, целящи да подобрят съществуващата инфраструктура. Разполага с отлични условия за обучение и свободно време. Помещава се в прекрасна викторианска сграда и разполага с модерни обзавеждане и къщи за настаняване на учениците – отделни за момичета и за момчета. Стаите са със самостоятелен санитарен възел, кухненски бокс и телевизор. Спортната база на училището е отлична. Могат да бъдат практикувани различни спортове като конна езда, плуване, фехтовка, крикет, хокей на трева, баскетбол, лека атлетика, тенис и др. Queen Ethelburga's разполага с отлична конна база. В свободното време училището предлага и многообразие от клубове: графичен дизайн, фотография, музика, театър, шах и др.

Учебни програми

  • GCSE
  • Pre A Level
  • Pre IB
  • A Level
  • IB

Изучавани предмети

  • Английски език, английска литература, математика, химия, физика, биология, история, бизнес науки, икономика, право, информационни технологии, компютърни науки, психология, драма, сценични изкуства, изкуство, дизайн и технология, музика, френски, немски, испански, китайски и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната – София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com