Едно от най-престижните пансионатни училища в Англия, заемащо ежегодно едно от първите места в английските класации. Разположено е в особено красива местност в покрайнините на Брайтън, един от най-популярните курортни градове на югоизточното крайбрежие на Англия. Старинните сгради на кампуса създават усещане за вековни традиции и богато минало.

Училището е специализирано в преподаването на съвременни езици и природни науки, като за целта се използва специално направената за това в края на 19 век научна лаборатория. В исторически аспект е известно с множеството си прогресивни идеи и нововъведения като: първото училищно списание, отмяна на телесното наказание, използвано като метод за възпитание, въвеждане на изборното начало при определяне на капитани на отборите и много други. В резултат на отличните резултати на националните матури в Англия, ежегодно повече от 20 ученика получават прием в университети като Кеймбридж и Оксфорд.

За времето извън учебният процес училището е изградило повече от 100 клуба по интереси. Клубът по дебати и този на младите предприемачи редовно печелят първи места в националните състезания между училищата. Театралните спектакли и музикалните конкурси отдавна са традиционни за училището. Особено популярни сред учениците са клубовете по изобразително изкуство и фотография, а също така и театралният състав.

В областта на практикуване и развиване на различни спортове училището традиционно заема едно от първите места в Англия. Отборите по хокей, нетбол, крикет и футбол имат завидна репутация. На територията на училището има 11 общежития за настаняване на учениците. Почти половината от тях са предназначени за учениците на пълен пансион, а останалите – за дневните ученици.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level

Изучавани предмети

  • Биология, бизнес, химия, компютри, танци, дизайн и технологии, икономика, драма, предприемачество, френски, география, немски, гръцки, история, италиански, латински, мандарин, математика, музика, фотография, физика, политика, психология, испански, английски език, английска литература и др.

Стипендии

  • На учениците с изключителни постижения в академичната област, а също така в областта на различните спортове или в областта на изкуствата училището отпуска ежегодни стипендии.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com