Едно от най-престижните пансионатни училища в Англия, заемащо ежегодно едно от първите места в Английските класация.
Разположено е в особено красива местност в покрайнините на Брайтън, един от най-популярните курортни градове на югоизточното крайбрежие на Англия. Старинните сгради на кампуса създават усещане за вековни традиции и богато минало.

Училището е специализирано в преподаването на природните науки, като за целта се използва специално направената за това научна лаборатория още в края на 19 век., а така също и в преподаването на съвременните езици. В исторически аспект е известно с множеството си прогресивни идеи и нововъведения като: първото училищно списание, отмяна на телесното наказание , използвано като метод за възпитание, въвеждане на изборното начало при определя на капитаните на отборите и много други.
В резултат на отличните резултати на националните матури на Англия ежегодно повече от 20 ученика получават прием в университети като Кеймбридж и Оксфорд.

За времето извън учебният процес училището е изградило повече от 100 клуба по интереси. Клуба по дебати и този на младите предприемачи редовно печелят първи места в националните състезания между училищата. Театралните спектакли и музикалните конкурси отдавна са традиционни за училището. Особено популярни сред учениците са клубовете по изобразително изкуство и фотография, а така също и театралния състав.

В областта на практикуване и развиване на различни спортове училището традиционно заема едно от първите места в Англия.Отборите по хокей, нетбол, крикет и футбол имат завидна репутация.

На територията на училището има 11 общежития за настаняване на учениците. Почти половината от тях са предназначени за учениците на пълен пансион, а останалите – за дневните ученици.

Учебни програми:

GCSE
A Level

Изучавани предмети:

Биология,бизнес, химия, компютри, танци, дизайн и технологии, икономика, драма, предприемачество, френски, география, немски, гръцки, история, италиански, латински, мандарин, математика, музика, фотография, физика, политика, психология, испански, английски, английска литература и др.

Стипендии:

На учениците с изключителни постижения в академичната област , а така също в областта на различните спортове или в областта на изкуствата училището отпуска ежегодни стипендии.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Brighton College ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu

или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com