Culford School отваря врати за момчета през 1881 г. Почти век функционира като момчешко училище и през 1972 г. започва да приема и момичета. През 1904 г., когато крал Едуард и кралица Александра посещават училището, e открита библиотеката, която към момента разполага с 10 000 тома.

Училището се намира в североизточна Англия, на час и половина път от Лондон, и на 40 минути от Кеймбридж. Кампусът му се разпростира на 480 акра площ. Една от най-красивите сгради на училището – Culford Hall, е идеално място за конференции, семинари и други събития като абитуриентските балове на учениците или откриването на новата учебна година. Целта на училището е да възпитава млади хора, които да бъдат чест за него и гордост за родителите си. Учениците на Culford са истинското доказателство за неговите успехи.

Culford School разполага със спортен и тенис център с 4 закрити тенис корта, закрит 25 метров плувен басейн, стена за катерене, съвременно оборудвана спортна зала, 6 открити тенис корта, фитнес център, танцово студио и др. Учениците се настаняват в три къщи за момчета и две за момичета. Инвестирани са 2 милиона паунда в обновяването на две от тези къщи.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Levels

Изучавани предмети

  • Английски език и литература, математика, физика, химия, биология, френски, немски, испански, музика, музикална технология, изкуство и дизайн, бизнес, икономика, латински, психология, класически цивилизации, театрални науки, спорт и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com