Училището е основано през 19 век и по-точно през 1848 година.

В съвремието Lancing е едно от водещите пансионатни училища в Англия. Основната цел на училището е да предостави на своите възпитаници класическо образовение в духа на английските традиции, да възпита у тях съпричастност и уважение към училището и любов към ученето, а така също да развие личностния потенциал на всяко дете и да насърчи творческите му търсения.

Училището е разположено в живописен район, в графство Западен Съсекс, с изглед към морето. Учебният комплеск е разположен на 480 акра земя и предлага отлични условия за обучение и спорт. Lancing предлага високотехнологични условия за провеждане на учебния процес – интерактивни дъски с мултимедия, съвременно оборудвани кабинети, модерни лаборатории, интернет. Новопостроената в модернистичен стил сграда “The Reeve Art School” събира всичките изкуства – ателие за скулптура, работилници, печатарско ателие, две изложбени зали, център по дизайн, специализирана библиотека. Параклисът и криптата към него са архитектурен шедьовър.

Училището предлага възможности за богата извънкласна дейност – клубове и кръжоци по астрономия, електроника, фотография, дебати, реторика.

На разположение на учениците е великолепна спортна база – игрища за крикет, футбол, хокей; закрит плувен басейн, кортове за скуош и тенис, игрище за голф и много други.

За настаняването на учениците са модернизирани девет сгради – пет за момчета и четири за момичета.По-малките ученици се настаняват в стаи с три или четири легла, а по-големите – в самостоятелни стаи.

Учебни програми:

GCSE
A Level

Изучавани предмети:

Класически цивилизации, дизайн и технология, драма, музика, латински, френски, немски, испански, психология,физика, химия, история, география, бизнес, икономика, политика, фотография, религиозни науки, математика, висша математика, английски литература, английски език.

Стипендии:

За изключителни академични, спортни и в областта на изкуството постижения.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в LANCING COLLEGE ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com