Училището Oakham School е с много дълга история, което го прави едно от най-добрите в Обединеното кралство. Основано е през 1584 година. Разположено е в непосредствена близост до центъра на града Oakham, югоизточната Англия на час път от Бирмингам. Летищата Хитроу и Гетуик са съответно на 2.5 и 3 часа път от Oakham.

Традициите, съчетани с новостите в образователните програми са чудесно комбинирани и гарантират успеха на учениците в тяхната следваща реализация. Тук всеки има възможността да получи образование и диплома според индивидуалните си потребности и заложби. Материалната база на Oakham School е изключително богата. Училището разполага с една от най-големите библиотеки в страната, оборудвана с най-съвременни технологии, а също така и с много лаборатории за научна работа. Арт център също функционира на територията на Oakham School - музикално училище и два театъра, единият от които е открит лично от кралицата на Великобритания през 1984 година и носи нейното име.

Училището притежава и отлична спортна база. Опциите и съоръженията за спорт са разнообразни, така че биха задоволили всеки вкус. Разполага с мултифункционален спортен комплекс, закрит плувен басейн, кортове за тенис и др. Училището има над 8 музикални състава, които ежегодно изнасят концерти, а театралната трупа има национална репутация в резултат на ежегодните си участия в театралния фестивал в Единбург. Училището има отлично организирана система за настаняване на своите ученици в пансиона. Разполага с десет къщи, отделни за момичета и момчета.

Учебни програми

  • GCSE
  • A-Level
  • IB Diploma

Изучавани предмети

  • Английски език и литература, математика, физика, химия, биология, история, география, политика, религия и философия, дизайн и технология, бизнес, икономика, немски, френски, италиански, испански, изкуство, спорт и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com