Училището е с много дълга история, което го прави едно от най-добрите в Обединеното кралство. Основано е през 1584 година. Разположено е в непосредствена близост до центъра на града Oakham, югоизточната Англия на час път от Бирмингам. Летищата Хитроу и Гетуик са съответно на 2,5 и 3 часа път от Oakham .

Традициите, съчетани с новостите в образователните програми са чудесно комбинирани и гарантират успеха на учениците в тяхната следваща реализация. Тук всеки има възможността да получи образование и диплома според индивидуалните си потребности и заложби.

Материалната база в Oakham School е изключително богата. Училището разполага с една от най – големите библиотеки в страната, оборудвана с най-съвременни технологии, а така също и с много лаборатории за научна работа. Арт център също функционира на територията на Oakham School – музикално училище и два театъра, единият от които е открит лично от кралицата на Великобритания през 1984 година и носи нейното име.

Училището притежава с отлична спортна база. Опциите и съоръженията за спорт са разнообразни, така че биха задоволили всеки вкус. Разполага с мултифункционален спортен комплекс, закрит плувен басейн ,кортове за тенис и много други. Училището има над 8 музикални състава, които ежегодно изнасят концерти, а театралната група има национална репутация в резултат е ежегодните си участия в театралния фестивал в Единбург.

Училището има отлично организирана система за настаняване на своите ученици в пансиона. Разполага с десет къщи отделни за момичета и за момчета.

Учебни програми:

GCSE
A Level
IB Diploma

Изучавани предмети:

Английски език и литература, математика, физика, химия, биология, история, география, политика, религия и философия,дизайн и технология, бизнес, икономика, немски, френски, италиански, испански, изкуство, спорт и др.

Стипендии:

Академични стипендии за успех и специализирани стипендии за изявени способности в различни области – музика, спорт и др.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в Oakham School ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com